Antena 3 Actualitate Ministerul Justiției, o nouă vizită neanunțată în instituţiile din sistemul judiciar

Ministerul Justiției, o nouă vizită neanunțată în instituţiile din sistemul judiciar

28 Aug 2017   •   18:54
Ministerul Justiției, o nouă vizită neanunțată în instituţiile din sistemul judiciar
Sursa foto: Foto: Gov.ro

 Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a continuat, luni, seria vizitelor în instituţiile din sistemul judiciar românesc, cu o deplasare neanunţată la Penitenciarul Iaşi. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, ca şi în cazul deplasărilor anterioare, obiectivul acestei vizite a fost cunoaşterea condiţiilor de detenţie precum situaţia supraaglomerării şi felul în care se desfăşoară activităţile care au ca scop reabilitarea persoanelor condamnate şi reducerea riscului de recidivă. 

Astfel, Tudorel Toader a vizitat spaţiile de detenţie, magazinul alimentar din interiorul penitenciarului, blocul alimentar şi punctele de lucru unde se desfăşoară activităţi lucrative cu persoanele private de libertate. 

De asemenea, ministrul Justiţiei a purtat discuţii cu conducerea Penitenciarului Iaşi, cu liderul de sindicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi cu o parte dintre angajaţii aflaţi în timpul serviciului, scopul urmărit fiind identificarea măsurilor care ar putea fi luate de la nivelul Ministerului Justiţiei pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care personalul îşi desfăşoară activitatea. 

Ministrul Tudorel Toader a dat asigurări că îşi menţine angajamentul de a continua eforturile pentru remedierea condiţiilor de detenţie din sistemul penitenciar românesc şi îmbunătăţirea climatului de lucru pentru angajaţi, scopul fiind conformarea la standardul impus de Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi de jurisprudenţa CEDO. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close