Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră după decesul pacientei care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca

Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră după decesul pacientei care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca

Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră după decesul pacientei care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca
Sursa foto: Foto: Antena3
29 Dec 2019   •   21:40

Ministerul Sănătății a anunțat, oficial, decesul pacientei de 66 de ani care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în timpul unei manevre chirurgicale, la Spitalul Floreasca.

Incidentul s-a petrecut pe 22 decembrie, incendiul fiind posibil după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație.

Citește și: Medicul Mircea Beuran, prima reacție după moartea pacientei arse de la Floreasca 

”Echipa Ministerului Sănătății transmite condoleanțe familiei îndoliate a pacientei de la Spitalul Clinic de Urgență București, victima acelui nefericit eveniment, care a decedat în această seară, la ora 19:50.

Sperăm să învățăm cu toții din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experiență traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată și acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât și echipa MS pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a spus ministrul Victor Costache.

Citește și: Unde au greșit medicii de la Spitalul Floreasca

O echipă condusă de Horaţiu Moldovan a verificat, duminică dimineaţă, starea de sănătate şi calitatea îngrijirilor medicale acordate pacientei de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

"Acest accident combustional intrachirurgical este rezultatul combinaţiei între un biocid care s-a folosit la aseptizarea tegumentelor pacientei cu concentraţie ridicată de alcool, câmpurile chirurgicale textile şi folosirea unui electrobisturiu. Este foarte probabil ca, din intersecţia acestor trei elemente, să se fi produs acest incident. Este un biocid care s-a folosit la aseptizarea câmpului operator, a tegumentelor pacientei. Acel biocid are autorizaţia de a fi folosit în acest sens, problema este că electrobisturiul care s-a folosit are în specificaţia tehnică interdicţia de a fi folosit în combinaţie cu biocidul respectiv", a afirmat Horaţiu Moldovan, la Spitalul Floreasca.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a transmis, duminică, un comunicat în care precizează faptul că echipa ministerului, care s-a aflat duminică la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, are misiunea de a verifica starea de sănătate a pacientei arse pe masa de operaţie, cât şi calitatea îngrijirilor medicale acordate şi că sunt studiate unele documente ale Foii de Observaţie Clinice Generale.

Ministerul Sănătății mai anunţă că toate concluziile acestei anchete vor fi făcute publice după terminarea cercetărilor.

×
Subiecte în articol: spitalul Floreasca
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close