Antena 3 CNN Actualitate Medicul Mircea Beuran, prima reacție după moartea pacientei arse de la Floreasca 

Medicul Mircea Beuran, prima reacție după moartea pacientei arse de la Floreasca 

Medicul Mircea Beuran a avut o primă reacție după moartea pacientei arse de la Floreasca.

Medicul Mircea Beuran, prima reacție după moartea pacientei arse de la Floreasca 
29 Dec 2019   •   21:13

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Antena 3, medicul a explicat cum a aflat de moartea pacientei.

Citește și: ​Pacienta care a ars pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit

„În intervalul 19.50-20.00, am primit acest semnal că pacienta a decedat. A decedat în Terapie Intensivă, din Secția de Arși, era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere și evenimentul neplăcut și nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depășească tot efortul medical care s-a făcut. Poziția a treia în actul de deces este stopul cardio-respirator. Cauza descărcând diagnosticele pacientei: cancerul, arsura și stopul, sunt cele trei elemente care constituie actul de deces”, a declarat specialistul.

Citește și: Cine a ținut bisturiul în mână? Medicul care a coordonat intervenția în cazul pacientei arse pe masa de operație este chirurgul Sebastian Vâlcea

Beuran a mai spus și cum a ajuns pacienta la Floreasca. 

„Profesorul Lascăr a venit cu familia acestei paciente, să mă roage să intervin pentru a rezolva măcar pentru un timp, situația ei fiind un caz de chirurgie oncologică depășită și plimbarea doamnei respective în spitalele din București nu a avut niciun succes, severitatea cazului, biologia încărcată, starea de scădere în greutate avansată, astenie, discuția mea cu familia, riscurile i le-am asumat împreună încât au cunoscut că dacă se poate face ceva este măcar să-și recâștige dreptul de a înghiți apă și ceva mâncare!”, mai spune medicul.

Citește și: Unde au greșit medicii de la Spitalul Floreasca

O echipă condusă de Horaţiu Moldovan a verificat, duminică dimineaţă, starea de sănătate şi calitatea îngrijirilor medicale acordate pacientei de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

"Acest accident combustional intrachirurgical este rezultatul combinaţiei între un biocid care s-a folosit la aseptizarea tegumentelor pacientei cu concentraţie ridicată de alcool, câmpurile chirurgicale textile şi folosirea unui electrobisturiu. Este foarte probabil ca, din intersecţia acestor trei elemente, să se fi produs acest incident. Este un biocid care s-a folosit la aseptizarea câmpului operator, a tegumentelor pacientei. Acel biocid are autorizaţia de a fi folosit în acest sens, problema este că electrobisturiul care s-a folosit are în specificaţia tehnică interdicţia de a fi folosit în combinaţie cu biocidul respectiv", a afirmat Horaţiu Moldovan, la Spitalul Floreasca.

Citește și: Conducerea Spitalului Floreasca, reacție întârziată după ce o pacientă a ars ca o torță pe masa de operație. „Vor fi sesizate eventuale conotaţii penale”

Sâmbătă seara, conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (SCUB) a anunţat că a demarat o anchetă administrativă încă din ziua producerii evenimentului în urma căruia o pacientă a suferit arsuri în timp ce se afla pe masa de operaţie.

CSUB a precizat că, în cursul dimineţii de duminică, 22 decembrie, pacienta în cauză, care prezenta o patologie foarte complexă şi gravă, a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, intervenţie necesară pentru supravieţuirea sa şi stabilizarea funcţiilor vitale.

Citește și: Chirurgul Mircea Beuran, declarații exclusive despre incidentul de la Floreasca. Cum a luat foc o pacientă în sala de operație

"Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urma căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată. În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanţele producerii accidentului. În acest sens au fost solicitate şi primite declaraţii ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul. Dacă în urma acestei cercetări administrative vor fi evidenţiate fapte/aspecte cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept", se preciza în comunicatul CSUB.

Totodată, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a declanşat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media referitoare la cazul unei paciente incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca.

Sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că a trimis corpul de control al ministerului la Spitalul Floreasca din Capitală, în legătură cu cazul pacientei care a fost arsă pe masa de operaţie.

Citește și: Ministrul Sănătății: Medicul Beuran va fi audiat luni dimineață. Este inexplicabil că nu i s-au luat imediat acest declaraţii

Medicul Mircea Beuran, prima reacție după moartea pacientei arse de la Floreasca

×
Subiecte în articol: pacienta arsa floreasca Mircea Beuran
Parteneri
NASA: Un asteroid ne-ar putea lovi cu forța a 24 de bombe nucleare
x close