Antena 3 CNN Actualitate Chirurgul Mircea Beuran, declarații exclusive despre incidentul de la Floreasca. Cum a luat foc o pacientă în sala de operație

Chirurgul Mircea Beuran, declarații exclusive despre incidentul de la Floreasca. Cum a luat foc o pacientă în sala de operație

Chirurgul Mircea Beuran, cel care ar fi operat-o pe femeia care a luat foc pe masa de operație, la Spital Floreasca, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că nu a fost prezent în sala de operații când s-a petrecut incidentul, ci s-a alăturat echipei chirurgicale după ce aceasta a fost mutată într-o altă sală de operații.

Chirurgul Mircea Beuran, declarații exclusive despre incidentul de la Floreasca. Cum a luat foc o pacientă în sala de operație
28 Dec 2019   •   21:46

Declarațiile medicului Mircea Beuran au fost făcute în exclusivitate la emisiunea „Se întâmplă în România”, de la Antena 3.

Medicul Beuran a declarat, la Antena 3, că pacienta s-a prezentat la spital într-o stare extrem de gravă, nu se mai putea alimenta, fiind vorba despre un „caz oncologic depășit”. A fost operată și era într-o stare bună, când, la un moment dat, în ziua de 22 decembrie, un coleg de-al medicului l-a sunat și l-a anunțat că aceasta a făcut o hemoragie digestivă superioară și una intraperitoneală severă și că trebuie operată de urgență.

”Îmi dă telefon și le spun că voi veni să ajut și eu echipa. Au dus bolnava în blocul operator de urgențe unde, în sala unde s-a pregătit reintervenția chirurgicală, în clipa în care au folosit electrocauterul au simțit miros de priză arsă. Și au sesizat că de sub câmpurile operatorii apare fum”, a spus Mircea Beuran, la Antena 3.

În clipa aceea au mobilizat câmpul operator, dar intrând aer sub câmp s-a auto aprins, probabil de la o scânteie”, a mai spus medicul.

Beuran a precizat că, pacienta fiind polialergică, nu s-a putut face câmp cu o soluție iodată.

Medicul a ținut să sublinieze că nu a fost prezent la încercările echipei medicale de a stinge flăcările. ”Echipa care era atunci a căutat prin diferite mijloace să oprească flacăra. Eu în momentul acela nu eram în echipa operatorie, nu eram în blocul operator, iar acest lucru se poate dovedi foarte ușor, prin camerele de supraveghere. În clipa în care eu am ajuns, bolnava era deja mutată în altă sală, iar echipa căuta să facă hemostază, adică oprirea sângerării. (...) Când ei căutau să facă acestă hemostază am apărut și eu și m-am alăturat echipei. Echipa era șocată și am preluat operația. După ce am finalizat operația, am pregătit tot ce trebuia făcut pentru a pune pacientul în poziția de a fi transportată în Terapia Intensivă a Marilor Arși”.

Medicul Beuran a mai spus că zona afectată era, la acel moment, era de 25%- 30% din suprafața corpului.

”Normal că mi-am asumat protocolul, terminând procedura medicală. Dar nu am fost în echipa operatorie a pacientei”, a spus medicul Beuran.

Mircea Beuran a precizat că personal a anunțat managerul Spitalului Floreasca cu privire la acest incident, directorul medical, medicul coordonator al blocului operator la fel și pe membrii familiei pacientei. „Nu s-a căutat să se mușamalizeze nimic. Este un eveniment nedorit, dar în care medicul nu a fost implicat cu nimic. Arsura nu este unde a lucrat el cu electrocauterul, ci în spate”.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close