Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătății sesizează ANI pentru nereguli la Agenția de transplant. Vlad Voiculescu: Toate dosarele vor fi verificate

Ministerul Sănătății sesizează ANI pentru nereguli la Agenția de transplant. Vlad Voiculescu: Toate dosarele vor fi verificate

Ministerul Sănătății sesizează ANI pentru nereguli la Agenția de transplant. Vlad Voiculescu: Toate dosarele vor fi verificate
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    23 Noi 2016   •   09:55

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, miercuri, că sesizează Agenția Națională de Integritate, după ce a găsit deficiențe grave la Agenția Națională de Transplant, în urma anchetei făcute de Corpul de control al ministrului.

Ministrul Vlad Voiculescu a vorbit de un posibil conflict de interese la Agenția de transplant.

Sunt acuzații în legătură cu lipsa unui registru și a unei evidențe privind organele prelevate, dar și o listă a donatorilor și beneficiarilor de organe, lucru care ar face imposibil un control. De asemenea, toate dosarele de transplant vor fi verificate, a precizat ministrul.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai spus că transportul organelor care au fost prelevate s-a făcut cu ajutorul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, iar aceasta nu era autorizată, acreditată să facă acest tip de transport special.

Mai mult, șeful de la Sănătate a vorbit și de achiziții importante, dar neconforme la Agenția de transplant, semnate de un șofer din acea instituție, care are atribuții, cu jumătate de normă, la Departamentul Achiziții.

Vlad Voiculescu a spus că sunt suspiciuni legate de modul în care au fost cheltuiţi bani publici, în acest caz. Este vorba de un achiziţia unui studiu de fezabilitate pentru care referatul necesar a fost semnat de şoferul instituţiei. 

În faţa Corpului de control al ministrului, șoferul a declarat în scris că nu a înțeles ce a semnat, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Astfel, ”vor fi sesizate organele penale pentru posibile fapte penale, fals şi uz de fals”, a declarat șeful de la Sănătate.

Nu în ultimul rând, ministrul Sănătății îl acuză pe doctorul Victor Zota că ar fi semnat niște documente și ar fi luat niște decizii sub presiuni politice, din funcția de ”coordonator”, iar această funcție nu exista.

În ce privește situația de la Spitalul Sf. Maria, ministrul Voiculescu a vorbit, din nou, despre îndoielile pe care le are, cum că această instituție a fost acreditat în mod judicios şi că nu există un contract cu un doctor specialist.

În plus, Vlad Voiculescu a precizat că a cerut Primăriei Bucureşti să permită Ministerului Sănătăţii să trimită Corpul de Control la Spitalul Sfânta Maria pentru a verifica achiziţiile făcute. 

”Dacă nu are nimic de ascuns”, să dea curs acestei solicitări, a adăugat Vlad Voiculescu.

Citiți și Spitalul Sf. Maria anunță că îi face plângere penală ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Acestea sunt concluziile verificărilor făcute de Corpul de control al ministerului.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close