Antena 3 CNN Actualitate Ei sunt miniștrii care urmează să "zboare" din Guvern la rotativă | Ce li se reproșează și pe cine au "supărat"

Ei sunt miniștrii care urmează să "zboare" din Guvern la rotativă | Ce li se reproșează și pe cine au "supărat"

Cu mai puțin de o lună înainte de schimbarea premierilor, miniștrii PSD și PNL din actuala formulă guvernamentală încearcă să-și convingă șefii de partid să-i păstreze în funcții.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2023   •   07:41

Surse din cele două partide, citate de Antena 3 CNN, afirmă spun că mulți dintre titularii de portofolii nu se vor mai regăsi în noul Cabinet.

Până și numărul 2 în PNL, Lucian Bode, riscă să piardă Ministerul de Interne, arată sursele Antena 3 CNN.

Lui Bode i se reproșează eșecul aderării la Schengen, iar președintele Klaus Iohannis l-a criticat frecvent.

În aceeași situație este şi ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

Între cei vizați de expulzarea din guvern se află și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, căruia i se impută mai multe gafe care l-au propulsat - într-o manieră nedorită - în atenția publică.

Citește și: S-a aflat data la care România va avea noul premier! Nicolae Ciucă nu vrea să își depună demisia

Predoiu ar urma să fie "sacrificat", chiar dacă social-democrații s-au declarat dispuși să le lase portofoliul liberalilor.

E incertă și soarta ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care nu îl mai vor partenerii din PSD.

Și social-democrații se văd nevoiți să procedeze la o curățenie printre propriii miniștri. După scandalul cerealelor și al compensațiilor pentru agricultori, ministrul Agriculturii, Petre Daea, este primul pe lista celor care nu se vor mai regăsi în viitorul Guvern.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a ajuns, la rândul său, pe lista indezirabililor. Surse din partid spun că el și-a atins cu greu țintele din PNRR, a fost implicat des în scandaluri publice și n-a schimbat mare lucru în sistemul sanitar.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar putea părăsi Guvernul, dacă liberalii insistă cu respectarea protocolului. Portofoliul ar trebui să treacă la liberali, iar Grindeanu a anunțat că nu-și dorește alt minister.

Exact în aceeași situație este şi ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

În schimbul acestor două portofolii, la care nu prea ar vrea să renunțe, social democrații ar trebui să primească Justiția și Investițiile.

Foto, de la stânga la dreapta: Petre Daea, Lucian Bode, Sorin Grindeanu

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close