Antena 3 CNN Politică S-a aflat data la care România va avea noul premier! Nicolae Ciucă nu vrea să își depună demisia

S-a aflat data la care România va avea noul premier! Nicolae Ciucă nu vrea să își depună demisia

Antena 3 CNN a obținut în exclusivitate calendarul cu ultimele date bătute în cuie de către cei din coaliție, în ceea ce privește rotativa guvernamentală.

de Laura Dinu    |    17 Apr 2023   •   10:06

Premierul din partea PSD, Marcel Ciolacu, ar trebui să fie deja în funcție pe data de 1 iunie.

Cu alte cuvinte, la data de 1 iunie, România ar trebui să aibă un premier nou. S-a vorbit anterior despre data de 25 mai, însă în acea zi este sărbătoare, așa că nu se va mai respecta.

Pe 10-12 mai va avea loc evaluarea miniștrilor din guvernul Ciucă, iar până pe data de 24 mai urmează să se finalizeze negocierile.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, protocolul va fi respectat, adică PNL și PSD vor face schimb de ministere. Ministerul de Finanțe ar urma să plece de la PSD la PNL, Ministerul Transporturilor la fel, iar Ministerul Proiectelor Europene ar trebui să meargă de la PNL la PSD. 

Astfel, pe data de 27-28 mai, ar trebui să aibă loc procedura parlamentară pentru rotativă.

Surse Antena 3 CNN spun însă că premierul Nicolae Ciucă nu își dorește să își dea demisia, nu vrea să fie demis în Parlament, ci își dorește să își depună mandatul în fața președintelui Klaus Iohannis. Însă această procedură nu există în Constituție.

”Nu o să îmi dau demisia! Am primit un mandat de la președinte, voi preda mandatul președintelui României!”, declara Nicolae Ciucă în urmă cu două săptămâni, potrivit Mediafax

”Am văzut declarația domnului prim ministru, nu știu care va fi decizia domniei sale, însă oricum, în momentul de față, ne aflăm în fața acestei situații de a avea o rotativă. Practic este o situație nouă în peisajul politic românesc. Din informațiile pe care le am eu se vor respecta toate înțelegerile care s-au stabilit la început și la momentul în care s-a semnat Protocolul pentru această coaliție pentru salvarea României.

Eu cred că procedurile vor merge fără absolut nicio problemă, nu va exista niciun impediment din partea Guvernului și nici din partea parlamentarilor”, a declarat Florian Bodog la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close