Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei, după cutremurul puternic din România: "Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme"

Ministrul Energiei, după cutremurul puternic din România: "Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că Sistemul Energetic Național nu a fost afectat de cutremurul care s-a produs în județul Gorj și nu au existat probleme privind furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale.

Ministrul Energiei, după cutremurul puternic din România: "Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme"
Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   18:04

Ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, a anunțat că Sistemul Energetic Național nu a fost afectat de cutremurul produs în regiunea de Sud-Vest a țării și a funcționat fără probleme, asigurând atât producerea, cât și furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale.

"De altfel, la această oră, România este exportator de energie electrică.

Trebuie spus că evenimentul seismic de astăzi a fost resimțit mai puternic decât cel de ieri, existând și anumite declanșări în SEN, însă acestea nu au afectat funcționarea în condiții optime a Sistemului Energetic Național”, a scris Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a mai menționat că le-a solicitat companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar și distribuitorilor de energie electrică și gaze naturale, precum și Transgaz și Transelectrica, să analizeze și să actualizeze, dacă este necesar, planurile de intervenție în caz de cutremur.

Citește și: Imagini cu primăria Târgu Jiu după cutremur | Oamenii au fost evacuați după ce au căzut bucăți mari din clădire

De asemenea, Virgil Popescu îi îndeamnă pe oameni să rămână calmi și spune că această măsură este o dovadă de precauție și responsabilitate.

"Nu este motiv de panică și nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauție și responsabilitate”, a încheiat ministrul, potrivit Mediafax.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc, marți, 14 februarie, în zona Olteniei, județul Gorj, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

×
Subiecte în articol: ministrul energiei Virgil Popescu
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close