Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, decizii de ultim moment în urma protestelor: "Venim în sprijinul fermierilor români cu două proiecte foarte importante"

Ministrul Agriculturii, decizii de ultim moment în urma protestelor: "Venim în sprijinul fermierilor români cu două proiecte foarte importante"

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut mai multe anunțuri legate de subvenții pentru agricultorii din mai multe sectoare.

de Ştefan Petrică    |    15 Ian 2024   •   17:51

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a anunțat că până la 30 mai, se va acorda un sprijin de 100 de euro pe hectar pentru toate culturile plantate în toamna anului 2022.

De asemenea, se va oferi un sprijin financiar de 100 de euro pentru fiecare UVM (unitate de muncă agricolă) în cazul vacilor de carne și porcilor.

"Asociațiile au dat curs dialogului pe care l-am avut astăzi (luni) în cadrul bugetului pe anul 2024, al ministerului Agriculturii.

Așa cum v-am spus și mai devreme, Agricultura are 2% din PIB-ul României.

Citește șiProtestul transportatorilor și fermierilor: 24 de dosare penale au fost deschise pentru instigare publică

Sunt foarte multe forme de sprijin pe care asociațiile le știau, majoritatea fermierilor din țară au fost informați de sumele pe care le avem prevăzute în buget.

Vorbim de sume importante pentru că, anul acesta, până pe 30 mai vom acorda un sprijin de 100 de euro pe hectar pentru toate culturile din toamna anului 2022.

Vom da un sprijin 100 de euro UVM vaca de carne, 100 de euro porc, 100 de euro UVM în sectorul agricol. Vom subvenționa integral în anul 2024.

Anul este emis până în anul 2026, toată acciza care este utilizată în Agricultură.

Sunt forme de sprijin pe care ministerul Agriculturii și Guvernul României le au în bugetul pe anul 2024 pentru a încerca, în această perioadă destul de grea fermierilor români, să scoatem toate societățile fermierilor din dificultate.

Pentru acest lucru am venit în sprijinul fermierilor români cu două proiecte foarte importante.

Pe de o parte, creditul fermierilor, care se dă pe cadrul Ucraina, unde vor beneficia de capital de lucru, cu 1.95% dobândă, roborul suportat de către ministerul Agriculturii și Guvernul României. 

Un al doilea credit, creditul agricol, cu 2% plus robor, care este pentru capital de lucru", a spus ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

×
Subiecte în articol: ministrul Agriculturii fermieri ajutoare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close