Antena 3 Actualitate Ministrul Agriculturii, despre problema scumpirii ouălor: ”Am constatat că în unele magazine lucrurile s-au îmbunătățit"

Ministrul Agriculturii, despre problema scumpirii ouălor: ”Am constatat că în unele magazine lucrurile s-au îmbunătățit"

22 Noi 2017   •   12:30
Ministrul Agriculturii, despre problema scumpirii ouălor: ”Am constatat că în unele magazine lucrurile s-au îmbunătățit"
Sursa foto: foto: Facebook

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut marți o serie de afirmații în ceea ce privește scumpirea ouălelor și și-a exprimat dezaprobarea față de această situație. Acest aliment este vândut la un preț dublu în magazine față de cel cu care îl vinde un fermier. Ministrul a afirmat că, totuși, situația a început să se mai îmbunătățească în unele magazine.

”Prin elementele costului de producţie, care înseamnă furaj, medicamente, manoperă, energie, cotă de amortisment, am constatat că acest cost este undeva în jurul a 0,36 lei, 36 de bani. De aici şi până la 1 leu am căutat explicaţii, unele le-am găsit, altele nu. Negăsind aceste explicaţii, am solicitat în scris sprijinul instituţiei statului Consiliul Concurenţei, să vedem dacă din analizele domniilor lor reies şi alte cauze pe care noi să le putem explica”, a afirmat Petre Daea, potrivit news.ro

Ministrul Agriculturii a exprimat ferm faptul că nu este normală această situație și trebuie rezolvată în cel mai scurt timp.

”Dar am observat un lucru extrem de interesant. Şi este ce a spus şi reprezentantul Kaufland, că s-a potolit acest preţ. Că era cât pe aici să rupă şi tavanul când am am intrat în magazine. Noi nu putem sta indiferenţi. Nu putem sta stană de piatră în faţa unei asemenea situaţii”, a spus acesta.

Daea a mai spus că situația a început să se îmbunătățească în unele magazine.

”Am constatat că în unele magazine – nu mai dau nume – lucrurile s-au îmbunătăţit din punct de vedere al preţului şi am constatat şi eu şi cred că sugestia de astăzi pe care eu am dat-o vizavi de preţ pentru ţara mea să contribuie în etapele următoare la o liniştire a preţului şi, de ce nu, şi o scădere a lui în aşa fel încât să stăm cu respectul cuvenit în faţa consumatorului. Pentru că noi ne raportăm doar la consumator”, a adăugat ministrul.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close