Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii: Ducem lipsă de o asociere, de o organizare mai bună

Ministrul Agriculturii: Ducem lipsă de o asociere, de o organizare mai bună

Ministrul Agriculturii: Ducem lipsă de o asociere, de o organizare mai bună
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Apr 2013   •   15:53
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat în cadrul emisiunii Income Magazine la Antena 3, că trebuie să punem accent pe producţia din România, pe producătorul din România şi pe crearea locurilor de muncă. 
 
”Cred însă că nu ducem neapărată nevoie de producţie să mărim producţia, pentru că am văzut cifrele din ultimii ani, chiar şi atunci când a fost secetă, şi producţia a existat. De ceea ce ducem lispă este de o asociere, de o organizare mai bine a sectorului. Dacă putem să ne organizăm mai bine, putem să ajungem şi la costuri mai bune, deci preţuri mai ieftine. Trebuie însă să lucrăm la organizare, pentru ca aceste produse din România să ajungă mai repede la consumator”, a declarat Daniel Constantin. 
 
El a oferit drept exemplu zona de legume-fructe, unde există suficientă producţie în România pentru a satisface nevoile naţionale. ”Din păcate nu suntem organizaţi. Nu avem acele centre de colectare care existau odată în România, sigur într-un sistem centralizat pe care nu îl mai dorim în zilele noastre şi care nu cred că ar mai fi eficient, dar cred că putem să stimulăm crearea acestor depozite de colectare a legumelor şi fructelor, în care să vină toată produsele, să fie asociaţi producătorii respectivi”, a mai spus Daniel Constantin.
 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close