Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, despre noile alimente care vor avea prețul plafonat: "Ne dorim foarte mult ca această măsură să fie prelungită"

Ministrul Agriculturii, despre noile alimente care vor avea prețul plafonat: "Ne dorim foarte mult ca această măsură să fie prelungită"

Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre noile alimente care vor avea prețul plafonat.

Ministrul Agriculturii, despre noile alimente care vor avea prețul plafonat: "Ne dorim foarte mult ca această măsură să fie prelungită"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2023   •   14:11

Potrivit datelor transmise de Consiliul Concurenței, după plafonare, diferențele de preț de la raft nu sunt foarte mari față de luna iunie, fiind vorba despre produse precum ulei, carne de porc și zahăr.

Pe de altă parte, fructele și legumele sezoniere au înregistrat cele mai mari scăderi de preț.

Florin-Ionuț Barbu, ministrul Agriculturii, spune că a văzut scăderi foarte mari în magazine și îi încurajează pe români să analizeze atent prețurile.

"Prețurile pe care eu le-am analizat în mai multe magazine prezintă scăderi foarte mari. Ordonanța dată de Guvern vizează 14 categorii de produse. În cele 14 categorii se încadrează mai multe produse.

Citește și: Sistemul garanţie-returnare, operaţional din 30 noiembrie 2023. Mircea Fechet, ministrul Mediului: "Românii sunt sătui de mizeria pe care o văd în natură"

De exemplu, în cazul uleiului, anumite produse din această categorie au scăderi cu 12-15%. Românii trebuie să meargă în magazine și să identifice prețurile", a spus ministrul Mediului.

De asemenea, ministrul a anunțat că noi alimente vor avea prețul plafonat, urmând ca acestea să fie stabilite în perioada următoare.

"Noi ne dorim foarte mult ca această măsură să fie prelungită, chiar să fie actualizată și îmbunătățită lista de produse. Vom avea, în perioada următoare, o întâlnire și vom stabili împreună ce produse vor avea un adaos redus", a spus Florin-Ionuț Barbu, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close