Antena 3 Actualitate Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu: Marți aprobăm Planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017-2026

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu: Marți aprobăm Planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017-2026

28 Iul 2017   •   12:56
Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu: Marți aprobăm Planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017-2026
Sursa foto: Foto: gov.ro

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Obiectiv, de la Antena 3, că în ședința CSAT de marți, convocată de președintele Klaus Iohannis, va fi aprobat planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017-2026, prezentat președintelui într-o întâlnire anterioară.

”Am avut o întâlnire cu domnul președinte. Era normal să o avem înainte de ședința CSAT-ului. Am prezentat Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017-2026, cu o alocare de 2 la sută din PIB. Marți va avea loc ședința CSAT-ului și vom aproba acest plan. Este vorba de PIB-ul alocat Armatei pentru toate activitățile, nu doar pentru înzestrare. Cam 40% din aceste sume vor merge la înzestrare”, a spus Adrian Țuțuianu.

Ministrul Adrian Țuțuianu a explicat, la Antena 3, și motivul pentru care România are nevoie de rachetele Patriot.

”România are nevoie să își consolideze sistemul de securitate națională, în special pe această componentă: rachete, avioane de luptă, elicoptere de luptă, mijloace moderne care, pe de o parte sunt extrem de utile în eventualitatea unui conflict, dar sunt și elemente de descurajare a celor care ar putea să gândească să aibă acțiuni agresive împotriva României. Înseamnă o consolidare a flancului estic al alianței, lucru care ne interesează în mod deosebit. România va deveni pilonul principal în zona Mării Negre”, a spus ministrul Adrian Țuțuianu.

 


 

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close