Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării: Nu toate avansările în grad din perioada 2010-2012 au fost oneroase. O comisie va analiza toate situaţiile

Ministrul Apărării: Nu toate avansările în grad din perioada 2010-2012 au fost oneroase. O comisie va analiza toate situaţiile

Ministrul Apărării: Nu toate avansările în grad din perioada 2010-2012 au fost oneroase. O comisie va analiza toate situaţiile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Iun 2012   •   17:41

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat, marţi, că a înfiinţat o comisie la nivelul ministerului, care va analiza fiecare caz de înaintare în grad al ofiţerilor superiori, din cele 2.767 de situaţii făcute în perioada 2010-2012, având în vedere că nu toate numirile au fost oneroase, informează Agerpres.

Corneliu Dobriţoiu a anunţat că la nivelul MApN a fost înfiinţată o comisie care va analiza fiecare caz în parte, însă a explicat că nu toate aceste avansări au fost făcute "în mod oneros".

Potrivit datelor de la MApN, în anul 2010 au fost înaintaţi în grad 1.475 de ofiţeri în rezervă, în anul 2011 - 1.268 de ofiţeri în rezervă, iar în anul 2012 - 24 de ofiţeri în rezervă.

Din numărul total, 600 au fost avansaţi la gradul de sublocotenent, 319 - locotenent, 185 - căpitan, 289 - maior, 662 locotenent-colonel şi 712 - colonel.

"Îndrăznesc să emit ipoteza că, în cazul unor avansări spectaculoase ale unor oameni, care nu au satisfăcut nici măcar stagiul militar şi s-au trezit cu grade de colonel, s-ar putea să se fi făcut chiar fără ştiinţa indivizilor respectivi. Eu îl calific ca un proces profund de politizare pentru a obţine avantaje politice, în sensul că, dacă îi înmânezi personal livretul militar cu un anumit grad unui om şi solicit simpatie pentru programele, pentru obiectivele politice pe care le lansez... atunci să nu mai vorbim", a spus ministru Apărării.

Corneliu Dobriţoiu a promis că la finele acestei analize, MApN va face publică lista cu numele persoanelor care au beneficiat de avansări în mod oneros.

El a adăugat că MApN nu a dat publicităţii nume de pe această listă, iar informaţiile apărute în presă au fost date pe surse.

Dobriţoiu a mai spus că "autorul moral" al acestor avansări este fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea.

Presa centrală a publicat o listă cu civili avansaţi în grad de MApN, printre care se află membri ai PDL şi jurnalistul Robert Turcescu.
       
Antena 3 a prezentat recent o listă cu numele a 66 de persoane publice - politicieni şi jurnalişti - care ar fi fost înaintate în grad în mod excepţional de fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea. Printre numele din listă se află cele ale lui Sorin Blejnar, Gheorghe Falcă, Robert Turcescu, Cezar Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Alexandru Lăzescu, Gheorghe Ştefan, Liviu Negoiţă, Mihai Răzvan Ungureanu, Ioan Botiş.





×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close