Antena 3 CNN Actualitate Lucian Romaşcanu: "Dumnezeu să-l odihnească pe Mitică Popescu"

Lucian Romaşcanu: "Dumnezeu să-l odihnească pe Mitică Popescu"

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis marţi un mesaj prin care deplânge moartea actorului Mitică Popescu.

Lucian Romaşcanu: "Dumnezeu să-l odihnească pe Mitică Popescu"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2023   •   20:34

"Într-o perioadă a anului când bucuria ar trebui să fie singură în suflete, mai vin, din păcate, și vești rele...

Pe prima dintre veștile rele am primit-o în ultima zi a anului trecut când am aflat despre trecerea lui Adam Puslojić / Адам Пуслојић, marele prieten al lui Nichita.

La Belgrad, în marja Târgului de Carte, am participat la o întâlnire de neuitat a poeților, a artiștilor, mijlocită de Academia sârbă. Adam, împreună cu prieteni sârbi din Academie, de la noi marele Mircia Dumitrescu, Ioan Cristescu de la Muzeul Național al Literaturii, Ioan Matei de la Ministerul Culturii. Întâlnire dedicată lui Nichita.

O bucurie a fost atunci, cu Adam ieșit din spital să-și onoreze marele prieten, neștiind că, pentru mine a fost prima și ultima întâlnire...
Dumnezeu să-l odihnească!

A murit poetul şi traducătorul Adam Puslojic. S-a stins în ultimele ore ale anului 2022

Și Dumnezeu să-i odihnească și pe el și pe DRPul și pe Mitică Popescu", a scris ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, pe pagina sa de Facebook.

Mitică Popescu a murit. Ministerul Culturii, după decesul artistului: "Prezența sa inconfundabilă a dat scenei românești interpretări de mare valoare"

Ministerul Culturii a transmis un mesaj de condoleanţe, pe pagina de Facebook oficială a instituţiei, la moartea actorului Mitică Popescu.

"Încă o veste tristă pentru cultura românească! Astăzi, 3 ianuarie 2023, a plecat dintre noi iubitul actor de film, radio, teatru și televiziune, Mitică Popescu.

Prezența sa inconfundabilă, elegantă și puternică totodată, a dat scenei românești interpretări de mare valoare. De la "De ce trag clopotele, Mitică?", la "Moromeții" sau "Cel mai iubit dintre pământeni", personajele pe care le-a interpretat au căpătat o identitate specifică și o voce care le-au făcut vizibile și apreciate de public și de specialiști", este mesajul transmis de Ministerul Culturii.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu Mitica Popescu
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close