Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Petre Daea: "România a început să verifice produsele ucrainene"

Ministrul Petre Daea: "România a început să verifice produsele ucrainene"

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune că cerealele importate din Ucraina respectă parametrii de calitate, toate cele 8.500 de probe prelevate de ANSVSA fiind conforme cu standardele naţionale.

Ministrul Petre Daea: "România a început să verifice produsele ucrainene"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ştefan Petrică    |    03 Mar 2023   •   16:20

"Din informațiile pe care le am, pot să constat că până la această dată s-au făcut peste 8.500 de verificări pentru cantitățile de cereale care au intrat în România, iar din prelevarea probelor și analiza acestora, a rezultat că ele sunt bune pentru consumul uman și pentru cel animal.

Prin intrarea unor asemenea produse care au fost cerute de consumatorii români, pentru că altfel nu putea să fie descărcate în țară dacă nu prezentau un interes pentru consumatori, prin prețul mai mic pe care l-a avut a dezavantajat piața și de aici blocajul cantităților de grâne de la producători.

Am convingerea ca până la sfârșitul lunii vom avea o soluție pe care să ne-o ofere Comisia Europeană.

Toate produsele care intră în România sunt verificate de autoritățile statului. Pentru produsele care merg să fie însămânțate în sol, respectiv semințe și plante, această verificare se face de către Autoritatea Națională Sanitară, urmărind să nu pătrundă dăunători de carantină.

Citeşte şi: Cât a pierdut România în criza agricolă provocată de război: "Țara s-a transformat din net exportator în net importator"

Pentru toate produsele care se consumă de om sau animale, răspunderea este de partea  A.N.S.V.S.A.", a declarat Petre Daea.

×
Subiecte în articol: petre daea cereale Ucraina
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close