Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei Naţionale: Nu există niciun indiciu de fraudă la proba de Limba română, bacalaureatul continuă

Ministrul Educaţiei Naţionale: Nu există niciun indiciu de fraudă la proba de Limba română, bacalaureatul continuă

Ministrul Educaţiei Naţionale: Nu există niciun indiciu de fraudă la proba de Limba română, bacalaureatul continuă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    01 Iul 2013   •   19:45

Subiectele probei de Limba română de la bacalaureat au fost transmise în condiţii de securitate, nu există niciun indiciu de fraudă, examenul va continua aşa cum a fost stabilit, a declarat luni, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

PDL cere reluarea Bacalaureatului, urmare a suspiciunilor de fraudă

"Vreau să precizez faptul că nu există niciun indiciu privind fraudarea subiectelor la proba de Limbă română scris a examenului de bacalaureat. Subiectele au fost transmise în condiţii de securitate, proba de luni s-a desfăşurat în condiţii bune în toate centrele de examen, cu excepţia Liceului ?Dimitrie Bolintineanu?", a spus ministrul Educaţiei.
   
Pricopie a precizat că examenul de bacalaureat va continua conform calendarului stabilit.
   
"Proba de luni s-a desfăşurat în condiţii normale, cu excepţia de care am vorbit. Va continua cu proba pentru minorităţi şi apoi miercuri potrivit programului. Vreau să precizez faptul că ieri, în videoconferinţa pe care am avut-o cu preşedinţii comisiilor de bacalaureat, am precizat toleranţă zero la corupţie, să avem un examen de bacalaureat fără procuratură", a mai spus Remus Pricopie.
   
Ministrul Educaţiei a adăugat că este nemulţumit de faptul că membrii comisiei de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" nu i-au înţeles mesajul.
   
"Din păcate, cei de la ?Bolintineanu? nu au înţeles acest mesaj. Atrag atenţia că vom face acelaşi lucru ori de câte ori se va repeta situaţia de luni. Am cerut ca examenul să se desfăşoare în bune condiţii pentru a avea o reală radiografie a ceea ce avem astăzi în sistem. De aceea ţin să mulţumesc celor care şi-au făcut datoria şi precizez că ne detaşăm total de cei care nu au înţeles să-şi facă datoria", a mai spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Examenele scrise de la bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română, la care s-au înscris peste 160.000 de candidaţi.

La câteva ore după susţinerea probei la Limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, pentru presupuse fapte de corupţie.
   
Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum şi cei 32 de profesori supraveghetori de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu".

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close