Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei: Părinţii îşi pot duce copiii la şcolile pe care şi le doresc

Ministrul Educaţiei: Părinţii îşi pot duce copiii la şcolile pe care şi le doresc

Ministrul Educaţiei: Părinţii îşi pot duce copiii la şcolile pe care şi le doresc
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    24 Feb 2012   •   13:35

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, au avut , vineri, primele reacţii pe tema scandalului înscrierilor în clasa zero.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a vorbit despre înscrierea la şcoală, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria. Acesta a declarat că toţi copiii se vor înscrie la şcolile pe care şi le doresc, fără a face nicio evaluare şcolară în prealabil.



"Examenul psiho-somatic al copiilor se face doar la cererea părinţilor(...) Fiecare părinte a putut să se informeze şi să adreseze întrebări. Ei se pot informa în continuare apelând 0800816 urmat de trei cifre care reprezintă indicativul judeţului", a adăugat noul ministru al Educaţiei.

Patru grupuri de părinţi au depus în instanţă cereri de suspendare şi de anulare ale ordinului Ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Curtea de Apel Bucureşti a amânat, vineri, pentru 28 februarie judecarea cererii părinţilor nemulţumiţi.

"Aşteptăm ca instanţa să se pronunţe în legătură cu procesele deschise de părinţi", a declarat Cătălin Baba.

Citeşte şi:  Secretar de stat în Educaţie: Copiii de 5 ani vor putea fi înscrişi în clasa I sau direct în a II-a. Vezi care sunt condiţiile


 


×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close