Ministrul Educaţiei: Părinţii îşi pot duce copiii la şcolile pe care şi le doresc

de S.T.    |    24 Feb 2012   •   13:35
Ministrul Educaţiei: Părinţii îşi pot duce copiii la şcolile pe care şi le doresc Foto: Intact Images

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, au avut , vineri, primele reacţii pe tema scandalului înscrierilor în clasa zero.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a vorbit despre înscrierea la şcoală, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria. Acesta a declarat că toţi copiii se vor înscrie la şcolile pe care şi le doresc, fără a face nicio evaluare şcolară în prealabil.


Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a oferit primele explicaţii oficiale şi a clarificat problemele ce au stârnit reacţii peste reacţii în rândul părinţilor.

"Toţi copiii vor merge la şcoală. Nu există niciun motiv ca părinţii să dea bani pentru înscrierea copiilor la şcoală. Părinţii îşi pot duce copiii la şcolile pe care şi le doresc", a declarat Cătălin Baba.

Cătălin Baba i-a încurajat pe părinţi să denunţe imediat orice instituţie de învăţământ care solicită bani pentru a le primi copilul în clasa pregătitoare."Examenul psiho-somatic al copiilor se face doar la cererea părinţilor(...) Fiecare părinte a putut să se informeze şi să adreseze întrebări. Ei se pot informa în continuare apelând 0800816 urmat de trei cifre care reprezintă indicativul judeţului", a adăugat noul ministru al Educaţiei.

Patru grupuri de părinţi au depus în instanţă cereri de suspendare şi de anulare ale ordinului Ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Curtea de Apel Bucureşti a amânat, vineri, pentru 28 februarie judecarea cererii părinţilor nemulţumiţi.

"Aşteptăm ca instanţa să se pronunţe în legătură cu procesele deschise de părinţi", a declarat Cătălin Baba.

Citeşte şi:  Secretar de stat în Educaţie: Copiii de 5 ani vor putea fi înscrişi în clasa I sau direct în a II-a. Vezi care sunt condiţiile


 


Parteneri
x close