Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei: Rata de promovare de 43,01%, rezultat sub aşteptările celor din învăţământ

Ministrul Educaţiei: Rata de promovare de 43,01%, rezultat sub aşteptările celor din învăţământ

Ministrul Educaţiei: Rata de promovare de 43,01%, rezultat sub aşteptările celor din învăţământ
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Iul 2012   •   17:51

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că rezultatele de la bacalaureat - 43,01% - sunt sub aşteptările celor din sistemul de învăţământ, încurajându-i însă pe elevii care nu au trecut examenul să renunţe la vacanţă şi să meargă la cursurile remediale, informează Mediafax.
   
Deşi sunt cele mai slabe rezultate din ultimele două decenii, Andronescu a refuzat să le califice, precizând că are "proprietatea cuvintelor" şi că se gândeşte la elevi şi părinţi.
   
"Nu sunt rezultate care să mulţumească pe cineva din sistem, dar nu vreau să-i descurajăm pe copii şi pe părinţi", a declarat, duminică seara, Ecaterina Andronescu, precizând că elevii trebuie să participe la cursurile remediale ce vor fi organizate de şcoli până la examenul din august.
   
Etapa a doua a examenului de bacalaureat are loc în luna august, iar ministrul Educaţiei a spus că elevii vor fi ajutaţi pentru a se pregăti, în acest sens urmând a fi organizate cursuri.
   
Rata de promovare la sesiunea din iulie a examenului de bacalaureat, la nivel naţional, este de 43,01%, înainte de soluţionarea contestaţiilor.
   
În 2011, rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost de 44,47% la nivel naţional, înaintea contestaţiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele două decenii, fiind pentru prima dată când în aproape 30 de unităţi de învăţământ nu a fost niciun promovat.
   

×
Parteneri
Medicul cu salariu de 7.000 de euro care cerea şpăgi uriaşe de la pacienţi
x close