Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiţiei îi dă replica lui Klaus Iohannis, după ce acesta a atacat din nou Guvernul pe tema ordonanţelor de urgenţă

Ministrul Justiţiei îi dă replica lui Klaus Iohannis, după ce acesta a atacat din nou Guvernul pe tema ordonanţelor de urgenţă

Ministrul Justiţiei îi dă replica lui Klaus Iohannis, după ce acesta a atacat din nou Guvernul pe tema ordonanţelor de urgenţă
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    02 Apr 2019   •   12:19

Ministrul Justiţiei îi dă replica lui Klaus Iohannis, după ce acesta a atacat din nou Guvernul pe tema ordonanţelor de urgenţă.

Tudorel Toader spune că emiterea acestor acte este prevăzută în Constituție, iar modificarea legii fundamentale este o procedură laborioasă.

„Referendumul este apanajul preşedintelui republicii, nu al ministrului Justiţiei. Referendumurile intră în două categorii: cele obligatorii care produc consecinţe juridice şi cele consultative. Am văzut şi eu toată dezbaterea din spaţiul public, mai consultă, Parlamentul, data, extindem aria de referinţă a întrebărilor pentru referendum. Dezbaterea fiind în curs nu este rolul meu să mă amestec.

Până atunci, vreau să vă spun că în Constituţie există această abilitare a Guvernului ca în situaţii excepţionale, de urgenţă, să emită ordonanţă de urgenţă. Din moment ce o prevedere este de rang constituțional, ca prevederea respectivă să fie extrasă din Constituţie, să nu mai existe, trebuie o procedură de revizuire a Constituţiei”, a afirmat Tudorel Toader.

Vă amintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va solicita Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului care va avea loc pe 26 mai. 

Citiți și:

Ministrul Justiţiei reacţionează în scandalul uriaş în care este implicat Augustin Lazăr

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close