Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode anunță cine pleacă din funcție după intervenția de la Onești

Lucian Bode anunță cine pleacă din funcție după intervenția de la Onești

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut, miercuri seara, declarații la sediul MAI despre rezultatul verificărilor preliminare în anchetă crimelor de la Onești. Bode a anunțat că șefii IPJ Bacău și IPJ Onești au fost înlocuiți, ca urmare a modului „deficitar” în care au gestionat situația de criză.

Lucian Bode anunță cine pleacă din funcție după intervenția de la Onești
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Mar 2021   •   20:14

"Cel mai greu de acceptat este că în urmă unor intervenții din partea unor structuri ale MAI nu am reușit să salvăm viețile unor persoane aflate în pericol." a spus Lucian Bode în deschiderea conferinței de presă.

"La comanda Inspectoratului de Poliție Bacău se afla adjunctul unității care s-a deplasat cu întârziere la fața locului, minimizând importanța evenimentului. Cu toate că autorul a amenințat de mai multe ori că va comite fapte de violență, nu au fost dispuse măsuri legale în acest sens.

Conducerea Inspectoratului de Poliție al județului Bacău nu a valorificat în întregime toate datele și nu a informat corect și coplet eșalonul superior pentru a se alocă resurse multiple.

Cu privire la implicarea conducerii Poliției Onești, mă refer la șef și la adjunct. A fost ignorat trecutul autorului în societate iar amenințările anterioare nu au fost documentate corespunzător." 

Lucian Bode: Nu voi tolera nicio deficiență în acțiunile care vizează siguranța cetățeanului

"Nu au fost folosite la capacitate resursele informative și datele din sursele descrise.

În desfășurarea evenimentelor, comunicarea cu autorul, înainte de sosirea negociatorului, a fost defectuoasă.

Măsurile dispuse la fața locului au fost deficitare. Nu voi tolera nicio deficiență în acțiunile care vizează siguranța cetățeanului

Am dispus următoarele măsuri preliminare: sesizarea unității de Parchet competente cu privire la neglijența în serviciu referitor la modul de intervenție, sesizarea unității de Parchet competente cu privire la soluționarea plângerilor depuse anterior evenimentului.

Înlocuirea din conducerea IPJ Bacău a inspectorului șef și a adjunctului acestuia.

Înlocuirea din conducerea Poliției Municipiului Onești a șefului Poliției și a adjunctului acestuia.

Celor patru ofițeri urmează să li se stabilească alte atribuții.

Totodată, am dispus măsuri pentru asigurarea continuității conducerii celor două structuri de Poliție. Verificările continuă și toate datele și informațiile obținute vor fi puse la dispoziția unităților de Parchet competente."

×
Subiecte în articol: Lucian Bode cazul Onești
Parteneri
Vlad Voiculescu a fost pus sub urmărire penală de DNA
x close