Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății despre exploziile teribile de la Crevedia: "M-am implicat personal pentru ca un spital din Milano să primească pacienți răniți"

Ministrul Sănătății despre exploziile teribile de la Crevedia: "M-am implicat personal pentru ca un spital din Milano să primească pacienți răniți"

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre starea răniților după exploziile de la stația GPL din Crevedia. Potrivit acestuia 14 spitale sunt în alertă în momentul de față

de Ioana Mircea    |    26 Aug 2023   •   23:54

14 spitale sunt în alertă, 12 din București și alte două din proximitate, a anunțat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

Acesta spune că s-a implicat personal pentru ca un spital din Milano, Italia, să primească pacienți răniți la Crevedia și a subliniat că transportul lor se poate face doar după ce sunt stabilizați.

"În alertă, în momentul de față, sunt 14 spitale, nu numai din Capitală. Avem în jur de 60 de locuri la Terapie Intensivă cu aparate de ventilație. În afară de aceste spitale, am luat deja legătura atât cu colegii din Belgia, cât și cu cei din Italia, pentru un eventual transfer al persoanelor care au arsuri întinse.

Citește și: Apel la bucureșteni pentru donarea de sânge, în urma exploziei de la Crevedia. Dr. Ciuhodaru: "Răniții vor avea nevoie!"

Din Italia am primit un răspuns pozitiv. M-am implicat personal. Avem confirmarea că la Milano pot veni 2, 3 pacienți cu arsuri grave, alături de Belgia", a transmis Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a precizat că dintre cele 46 de victime internate în spital, în jur de 30 au nevoie de Terapie Intensivă.

×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close