Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii anunţă că elevii vor reveni la şcoală cu măştile de protecţie pe faţă. Ce mesaj are Ioana Mihăilă pentru cadrele didactice

Ministrul Sănătăţii anunţă că elevii vor reveni la şcoală cu măştile de protecţie pe faţă. Ce mesaj are Ioana Mihăilă pentru cadrele didactice

Elevii nu vor scăpa de masca de protecţie nici în această toamnă. Ministrul Sănătăţii a declarat pentru Antena 3 că intenţia în momentul de faţă este ca elevii să înveţe faţă în faţă, însă măsurile de protecţie vor rămâne în vigoare. Ioana Mihăilă cere însă cadrelor didactice să se vaccineze cât mai repede.

Ministrul Sănătăţii anunţă că elevii vor reveni la şcoală cu măştile de protecţie pe faţă. Ce mesaj are Ioana Mihăilă pentru cadrele didactice
de Cristina Ştefan    |    22 Iul 2021   •   16:15

Potrivit ministrului Sănătăţii, masca de protecție rămâne obligatorie pentru elevi care vor reveni din toamnă la cursuri.

De asemenea, Ioana Mihăilă le-a transmis cadrelor didactice ar fi bine să se vaccineze "pentru protecţia lor".

Ioana Mihăilă: E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igiena mâinilor. În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei, referitor la ce măsuri ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli. 

Cristina Ştefan: Vor fi anumite condiţii, sau anumite măsuri aplicate personalului didactic nevaccinat, inclusiv elevilor nevaccinaţi? Vă gândiţi la o astfel de variantă?

Ioana Mihăilă: În acest moment, pentru elevii nevaccinaţi nu am gândit alte măsuri, decât cele generale legate de purtatul măştii şi de măsura de igienă.

Cristina Ştefan: Iar pentru cadrele didactice care încă nu sunt vaccinate?

Iosana Mihăilă: Acolo e foarte important de reţinut că aceste cadre didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele însele infecţia. Trebuie să conştientizăm însă, că 20-50% din aceste persoane ajung să se infecteze cu tulpina Delta. Mesajul de transmis în acest moment cadrelor didactice este să vaccineze pentru protecţia în special a lor.

Cristina Ştefan: Nu se va ajunge la obligarea testării din banii proprii în cazul cadrelor didactice, aşa cum ar urma să se întâmple în cazul cadrelor medicale?

Ioana Mihăilă: În acest moment am purtat discuţii preliminare cu Ministerul Educaţiei, dar nu avem agreat, sau o formă finală prin care să instituim anumite măsuri pentru cadrele didactice.

Citiţi şi: Ministrul Sănătăţii, despre noi restricţii. Ce avantaj au vacinaţii
 

 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close