Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, despre noi restricţii. Ce avantaj au vacinaţii

Ministrul Sănătăţii, despre noi restricţii. Ce avantaj au vacinaţii

Ministrul Sănătăţii vorbeşte în exclusivitate la Antena 3, despre restricţiile care ar putea fi impuse în următoarea perioadă în România, în condiţiile creşterii numărului de infectări cu COVID-19. În interviul difuzat la Antena 3, Ioana Mihăilă dă asigurări că noile măsuri care se vor impune, nu îi vor afecta şi pe cei care sunt deja vaccinaţi cu ambele doze.

Ministrul Sănătăţii, despre noi restricţii. Ce avantaj au vacinaţii
de Cristina Ştefan    |    22 Iul 2021   •   15:20

Potrivit specialiştilor, România va intra în valul 4 al pandemiei cu COVID-19 şi sunt aşteptate restricţii pentru cei nevaccinaţi.

Ioana Mihăilă: Restricţiile se vor referi strict la persoanele nevaccinate. În rest, atâta vreme cât cifrele de incidenţă sunt optimiste şi arată că încă ne menţinem la numere reduse, măsurile de relaxare pentru persoanele vaccinate pot să continue, dar dacă se impun restricţii, vor fi impuse doar pentru persoanele nevaccinate.

Cristina Ştefan: Ne puteţi da exemple de restricţii pentru cei care nu sunt vaccinaţi?

Ioana Mihăilă: În accest moment este un lucru în noua hotărâre CNSU şi veţi vedea atunci când ea va fi publicată, cum vom merge mai departe începând cu luna august, dar în principiu măsurile, fie că sunt de restricţie, fie că sunt de relaxare, vor fi luate în funcţie de incindenţă, în funcţie de cifre, urmând  ulterior să reglementăm măsuri specifice legate de existenţa sau nu a vaccinului pentru persoanele care vor fi obiectul reglementării. 

Cristina Ştefan: Asta înseamnă că vom vedea mai multe restricţii în acele zone, în acele localităţi unde rata de vaccinare este mai mică?

Ioana Mihăilă: Haideţi să aşteptăm hotărârea CNSU, pentru că este încă o variantă de lucru şi după aceea vom şti exact la ce să ne aşteptăm. În momentul acesta dacă suntem vaccinaţi putem face două lucruri. Unul este să ne vedem mai departe de concediu şi de viaţa personală şi să ne relaxăm de-a binelea, pentru că suntem obosiţi după un an şi jumătate de pandemie. Şi al doilea este să vorbim de un prieten care este nevaccinat, sau cu un părinte şi să îl îndemnăm să se vaccineze arătându-i exemplul personal.

Ministrul Sănătăţii recunoaşte că sunt pregătite noi măsuri şi noi restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat.

Citiţi şi: Florin Cîțu anunță ”relaxări, nu restricții” de la 1 august: ”Masca rămâne în continuare” 

Monica Pop, despre restricţiile pentru nevaccinaţi: "Ce garanţii oferă pentru cei din jur un vaccinat? Testele gratuite sunt soluţia"
 

×
Parteneri
Data la care toţi românii își vor primi pensiile recalculate
x close