Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Şova a depus la DNA corespondenţa dintre ministere, în cazul dispariţiei contractului Bechtel

Ministrul Şova a depus la DNA corespondenţa dintre ministere, în cazul dispariţiei contractului Bechtel

Ministrul Şova a depus la DNA corespondenţa dintre ministere, în cazul dispariţiei contractului Bechtel
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Aug 2013   •   13:45

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a venit marţi la DNA, ca martor în dosarul plângerii făcute de el în cazul dispariţiei contractului original cu Bechtel.

Şova este cel care a depus plângere pentru neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, dar mai există o plângere penală, depusă de fostul ministru Anca Boagiu, împotriva lui Şova, pe care îl acuză că el ascunde contractul original semnat de Adrian Năstase în anul 2003 pentru a-l apăra pe fostul premier.


Update 13.45 - Ministrul Marilor proiete, Dan Şova, a declarat marţi, la ieşirea de la DNA, că le-a adus procurorilor actele solicitate şi, dacă va fi cazul va cere tribunalului legalizarea unei copii a contractului.

"Am adus domnului procuror de caz, documentele pe care le-a cerut. Mi-au cerut doar corespondenţa. Acest contract cu Bechtel a fost în custodia Transporturilor. Ei sunt semnatarii şi cei care l-au secretizat", a declarat Dan Şova, marţi, la ieşirea de la DNA.

În ceea ce priveşte plângerea lui Boagiu, Şova a apreciat că solicitarea este "caraghioasă".

"Am apreciat gluma doamnei Boagiu, mai puţin plângerea penală împotriva mea. Nu cred că o să mă cheme cineva la Parchet pentru asta. Plângerea doamnei Boagiu este totuşi caraghioasă", a apreciat Şova.

De asemenea, Şova a precizat că, după 1 septembrie, dacă se va opta pentru soluţia legalizării unei copii, se va adresa Tribunalului Bucureşti pentru refacerea înscrisurile dispărute.







×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close