Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, predicţii despre inflaţie: "Va fi un nou impuls"

Mircea Badea, predicţii despre inflaţie: "Va fi un nou impuls"

Mircea Badea a comentat declaraţiile guvernatorului Băncii Naționale, Mugur Isărescu, care a anunţat că scăpăm de inflație anul acesta și va reveni puterea de cumpărare.

Mircea Badea, predicţii despre inflaţie: "Va fi un nou impuls"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2023   •   21:42

"Rata anuală a inflației IPC este proiectată pe această traiectorie continuă, descendentă. Trebuie să spunem că nu suntem numai în această situație. Toate țările din est, dar și țările din zona euro au inflație semnificativ superioară țintei de inflație.

Rămânem și la anul în afara țintei, dar mult, mult mai apropiat. Adică pe datele actuale ajungem cu rata inflației undeva la 4.2% față de 15 % în prezent și față de intervalul țintit plus minus 2.5%", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. 

Întrebat despre aceste cifre, Mircea Badea a spus:

"Un cutremur şi se prăbuşeşte inflaţia, ca să fac o glumă tâmpită. Eu mi-aș dori, îți dai seama, să aibă dreptate guvernatorul.

Citeşte şi: Mircea Badea, despre riscurile inflaţiei: "Să fiți atenți la asta, mulţi nu îşi dau seama"

Și nici nu-mi propun eu să fiu doamne ferește, cine sunt eu să fiu în dezacord cu guvernatorul, numai că eu consider că noi nu am văzut încă maximul inflației. Adică, nu știu, poate o să scadă la 4.2 să zicem, dar va fi peste 16.8 cât a fost maxim.

Eu nu știu dacă o să fie mai bine. Că o să fie mai rău, sunt sigur, o să fie mai bine nu sunt deloc sigur.

Râde lumea. Pentru că nimic nu poate să crească pur și simplu direct așa, adică inclusiv prețul la orice are un impuls, după aia o corecție, îi zice, după aia alt impuls. Deci acuma suntem în pă corecție. Va fi un nou impuls.

Eu personal mi-aș dori să fie adevărat. Poate că așa să se întâmple. Eu nu cred", a spus Mircea Badea în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea inflatie BNR Mugur Mihăescu
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close