Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Situaţiile de la Pungeşti şi Bucureşti nu au nicio legătură una cu alta

Mircea Badea: Situaţiile de la Pungeşti şi Bucureşti nu au nicio legătură una cu alta

Mircea Badea: Situaţiile de la Pungeşti şi Bucureşti nu au nicio legătură una cu alta
de M.C.    |    09 Dec 2013   •   11:56

Mircea Badea a vorbit, duminică, în cadrul emisiunii "În gura presei" despre protestele de la Pungeşti şi Bucureşti, contra exploatării gazelor de şist. Deşi, teoretic, sunt pentru aceeaşi cauză, Mircea Badea face o distincţie clară între cele două manifestări.

"Situaţiile de la Pungeşti şi Bucureşti nu au nicio legătură una cu alta. La Pungeşti avem de-a face cu legitimitatea omului care şade pe solul respectiv. Sunt pentru ideea ca autorităţile să încerce să fie inteligente şi doar în ultimă instanţă să recurgă la pulan şi alte alea. Aici în Bucureşti avem de-a face cu harneală de trei lei. De vreo trei luni blochează Bucureştiul în fiecare duminică. Dacă sunteţi atât de tineri, de frumoşi şi de liberi, luaţi o autorizaţie de miting, să vină sute de mii de oameni dacă voi reprezentaţi interesul naţional, că ăia trei cretinei ştiu care e interesul naţional..." a explicat Mircea Badea.


Acesta a continuat, aducând în prim-plan o fractură logică a manifestanţilor din Capitală: "E o problemă de ideologie. Înţeleg, am trecut prin comunism. Ok, jos comunismul. Era o dictatură, comunismul e o utopie, nu se poate înfăptui concret. Perfect. Care era alternativa? Capitalismul. Nu e bun nici ăsta. Jos capitalismul, jos corporaţiile. Sus ce? Sus băsismul, poate să fie asta. E o problemă de logică elementară. Au venit ruşii...gata, pa. Au venit americanii...nu e bine nici aşa. Noi suntem daci, suntem buricul pământului. Practic suntem noua putere mondială" a mai spus Mircea Badea.

Vezi AICI înregistrarea emisiunii "În gura presei" cu Mircea Badea.

×
Subiecte în articol: proteste pungesti Gaze de sist
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close