Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu, judecat astăzi pentru ”mormanul” de bani. Izaura Anghel a făcut scandal în fața instanței

Mircea Băsescu, judecat astăzi pentru ”mormanul” de bani. Izaura Anghel a făcut scandal în fața instanței

Mircea Băsescu, judecat astăzi pentru ”mormanul” de bani. Izaura Anghel a făcut scandal în fața instanței
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Apr 2016   •   10:52

UPDATE 10.52 - Este scandal la Curtea de Apel Constanţa unde se judecă un nou termen în procesul dintre Mircea Băsescu şi familia lui Bercea Mondial

Izaura Anghel împreună cu alte persoane protestează faţă de judecători, pe care îi acuză că nu respectă dreptul la egalitate în faţa justiţiei. 

”Nu ne lăsăm. Să iasă adevărul la iveală. Dacă nu era Antena 3 să difuzeze filmulețele, Mircea Băsescu nu era arestat. (...) Am un copil handicapat, că Mircea Băsescu m-a pus pe burtă când eram gravidă în 6 luni. M-a pus pe burtă Bodeanu (procurorul - n.r.) și i-a zis lui Mircea Băsescu și Traian Băsescu iese pe toate posturile și spune că fratele lui trebuie eliberat”, a spus Izaura Anghel.

----------------------------

Știrea inițială 09.15

Fratele fostului președinte, Mircea Băsescu, ajunge joi în faţa judecătorilor, în dosarul ”mormanului” de bani primit de la familia lui Bercea Mondial. 

La termenul trecut, fratele lui Traian Băsescu nu a avut apărător, aşa că magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au decis să amâne pentru astăzi judecarea cauzei.

Mircea Băsescu a fost condamnat pe 8 ianuarie 2016, la patru ani de închisoare cu executare, iar Marian Căpăţână, intermediarul şpăgii, a primit trei ani. 

Avocaţii celor doi au contestat imediat sentinţa. 

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Pe 20 iunie 2015, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Pe 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close