Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu rămâne în arest. A 20-a cerere de eliberare, refuzată de magistraţi

Mircea Băsescu rămâne în arest. A 20-a cerere de eliberare, refuzată de magistraţi

Mircea Băsescu rămâne în arest. A 20-a cerere de eliberare, refuzată de magistraţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Noi 2014   •   11:08
Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, rămâne în arest, au decis, joi, magistraţii constănţeni care au respins ca nefondată cererea de schimbare a arestului preventiv cu cel la domiciliu.
 
Acesta este cea de-a 20-a cerere de schimbare a arestului preventiv cu cel la domiciliu.
 
De asemenea, nici presupusul intermediar al mitei, Marian Căpăţână, nu a avut câştig de cauză, astfel că şi el rămâne în arest.
 
Căpăţână şi-a schimbat declaraţiile şi a început să colaboreze cu autorităţile.
 
Judecătorii au stabilit un nou termen în acest proces pentru 5 decembrie.
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.
 

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close