Antena 3 CNN Actualitate Mircea Diaconu, aniversare în direct la Antena 3: „Sunt un optimist incurabil. Am fost plin de speranță”

Mircea Diaconu, aniversare în direct la Antena 3: „Sunt un optimist incurabil. Am fost plin de speranță”

Actorul Mircea Diaconu, fost candidat la prezidențiale, a împlinit 70 de ani. Aceasta a fost invitatatul Andreei Savei într-o ”Ediție Specială”, la Antena 3. La 30 de ani de la Revoluție, Mircea Diaconu consideră că s-au făcut pași uriași în față pentru Românânia și lucrul acesta e văzut doar de cei care locuiesc dincolo de graniță.

Mircea Diaconu, aniversare în direct la Antena 3: „Sunt un optimist incurabil. Am fost plin de speranță”
Sursa foto: sursă foto:Captură Antena 3
24 Dec 2019   •   15:48

„S-au făcut niște pași în față. Că au fost bâlbâiți, șchiopi, însă s-au făcut niște pași. Doar cei care muncesc în afară și vin rar în România pot observa diferențele în România. Din păcate, prea încet, față de ce am putea să facem și să fim. Nu sunt deloc nefericit. Eu văd paharul plin și sunt un optimist incurabil. Când mi-a fost cel mai greu am fost plin de speranță”, a mărturisit Mircea Diaconu

În momentul în care revoltă  a izbucnit la București, Mircea Diaconu se afla acasă împreună cu soția sa.  În acea clipă a luat-o pe soția sa și a plecat pe Bulevardul Magheru.

„Am plecat de mână. Pe Magheru erau doua puncte de rezistență mici, 50-100 de oameni. Am ajuns acolo cu soția mea și mi-a fost frică că se va stinge această lumânare de revoltă. În zilele și nopțile acelea am avut sentimentul concret și clar că nu mai e valabilă nicio legitimație. Valabile erau chipurile cunoscute: artiștii, sportivii, cântereții. Nimeni nu știa pe nimeni atunci. Chipul meu era o formă de legitimație. Nu puteai să te întorci cu chipul tău acasă, când simți că e nevoie de el până la disperare”, a mai precizat actorul.

Citește Și Sinteza zilei. Mircea Diaconu, mărturii incredibile despre ce a trăit la Revoluție

Preşedintele fundației Lumina, ridicat de poliţişti după cererea de extrădare a TurciePreședintele fundației Lumina, ridicat de poliţişti după cererea de extrădare a Turciei

×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close