Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Mircea Diaconu, mărturii incredibile despre ce a trăit la Revoluție

Sinteza zilei. Mircea Diaconu, mărturii incredibile despre ce a trăit la Revoluție

Mircea Diaconu a povestit, duminică, la Sinteza zilei, cum a trăit Revoluția din 1989.

Sinteza zilei. Mircea Diaconu, mărturii incredibile despre ce a trăit la Revoluție
23 Dec 2019   •   00:12

Pe 24 decembrie împlinea 40 de ani, însă nu aniversarea sa era importantă pentru el în acele momente.

A ajuns la sediul Comitetului Central cu un tanc împreună cu alți revoluționari. A ajuns apoi la balconul CC și vorbele sale au răsunat în toată piața.

"Era mitingul din piațăși eram acasă cu Diana și mergea televizorul. Și am văzut camera de filmat începând să se miște, ceea ce la ei nu se întâmpla niciodată. Era perfecțiune, nu se greșea absolut nimic.

Și am zis 'Diana, începe!" Toată lumea în case și pe unde era aștepta un zgomot. Dacă tușea cineva, altcineva zice: 'Hai, acuma!' Asta era atmosfera. Comploturi? O mie să fi fost! Lovituri de stat? Pregătiri? Câte vrei, dar așteptarea acestor oameni era uriașă.

Și am sărit și eu în mașină și eu și Diana și ne-am dus în centru. Am lăsat mașina la Piața Victoriei ca să nu mi-o spargă și mergând pe jos către Piața Romană din față veneau mitingiștii, aruncau steaguri peste tot și strigau: Plecați! Fugiți! Nu vă duceți!'. Am ajuns în Piața Romană și am văzut un grup de maxim 100 de oameni înconjurați de scutieri.

Erau puțini, ca o flacără de lumânare, mi-era frică să nu se stingă, să nu-i ia! Asta a fost tema zilei de 21 decembrie", își amintește Mircea Diaconu.

.

Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mircea Diaconu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close