Antena 3 CNN Actualitate Mirela Voicu, omagiu adus pe scena sălii Dalles maeştrilor muzicii lăutăreşti trecuţi în nefiinţă: Cornelia Catanga, Nelu Ploieşteanu şi Gabi Luncă

Mirela Voicu, omagiu adus pe scena sălii Dalles maeştrilor muzicii lăutăreşti trecuţi în nefiinţă: Cornelia Catanga, Nelu Ploieşteanu şi Gabi Luncă

Un omagiu cu regie scenică a avut loc, luni, la sala Dalles în memoria celor trei mari interpreţi de muzică lăutărească, trecuţi în nefiinţă în decurs de o săptămână.

Mirela Voicu, omagiu adus pe scena sălii Dalles maeştrilor muzicii lăutăreşti trecuţi în nefiinţă: Cornelia Catanga, Nelu Ploieşteanu şi Gabi Luncă
de Georgiana Adam    |    05 Apr 2021   •   19:16

Mirela Voicu, omagiu adus pe scenă interpreţilor Cornelia Catanga, Nelu Ploieşteanu şi Gabi Luncă

Jurnalista Mirela Voicu a rostit povestea şi a întors scaunele ce au avut menirea de a simboliza personalitatea fiecăruia dintre cei trei dispăruţi.

"La cârciuma din cartier, unde se cântă şi se bea, ultimii trei lăutari autentici ai României se odihnesc puţin. Se odihnesc, pentru că au cântat şi nopţi, şi zile, iar după ce Dumnezeu a întors roata şi au mai văzut o dată soarta, s-a făcut întuneric.

Când s-a înserat, prima care s-a ridicat şi a plecat a fost Cornelia Catanga.

Nelu Ploieşteanu s-a uitat la ceas, pentru că el mai avea o cântare la Chilia-n port, acolo unde îl aşteaptă cei mai buni prieteni ai lui, Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. Iar Nelu Ploieşteanu n-a întârziat niciodată. Aşa că, galant cum îl ştiţi, îi sărută mâinile doamnei Gabi Luncă şi pleacă.

Gabi Luncă a mai rămas puţin, preţ de o rugăciune. Apoi a plecat şi ea. Însă lăutarii se întorc şi mâine seară. Şi poimâine seară. Se întorc mereu, la toate petrecerile româneşti!"

Poliţia a intervenit la comemorarea interpretei Gabi Luncă

Poliţia şi-a făcut apariţia la comemorarea artistei Gabi Luncă, decedată duminică, în urma infecţiei cu COVID. Fiica artistei a declarat pentru Antena 3 că forțele de ordine au venit şi acasă pentru a verifica dacă se respectă măsurile de protecție COVID-19.

"Sala aceasta aparține a Bisericii Renovatio care ține slujbă aproape în fiecare seară cu respectarea distanțării sociale. Sala este de 3.000 de metri pătrați asigură un loc pentru 700-800 de persoane în condițiile actuale.

Nu înțeleg pentru ce au venit. Nu sunt multe persoane, sunt doar apropiații familiei și chiar nu știu de ce ar putea să vină să oprească desfășurarea slujbei de comemorare, că nu este priveghi.

Atâta vreme cât nu deranjăm cu nimic și nu există niciun motiv ca să își facă probleme. Le punem la dispoziție documentele necesare pentru că avem aprobare pentru așa ceva. Din punct de vedere legal nu au voie și nu suntem ignoranți.

Aici sunt o mulțime de jurişti care acum pot să iasă să stea de vorbă cu dumnealor. Comemorarea se face în cinstea lui Dumnezeu. Slujba este pentru a  glorifica pe cel care a chemat-o la el, nu este pentru a glorifica pe omul, ci ceea ce el și Dumnezeu a lucrat în viața lui.

La cimitir, doar familia

La cimitir va fi doar familia. Probabil că vom merge un cortegiu funerar până pe jos până la cimitir acolo oamenii vor putea să își asta la revedere.

Se va face un popas la Televiziunea Română la ora 12:00. În fața troiței va fi depusă o poză unde oamenii vor putea să îi aducă un ultim omagiu, o floare și după câteva minute ne vom îndrepta spre cimitir.

Adevărata slujbă se face în seara asta și doar cu apropiații", a spus fiica artistei la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Mirela Voicu Decisiv
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close