Antena 3 CNN Actualitate Mirii pot să răsufle uşuraţi! Şefa ANAF anunţă că a renunţat la ideea de a le mai trimite notificări

Mirii pot să răsufle uşuraţi! Şefa ANAF anunţă că a renunţat la ideea de a le mai trimite notificări

Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF a anunţat că se va renunţa la ideea de a mai trimite notificări mirilor.

Mirii pot să răsufle uşuraţi! Şefa ANAF anunţă că a renunţat la ideea de a le mai trimite notificări
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Dec 2019   •   16:49

Anul trecut, peste o mie de notificări au fost trimise tinerilor proaspăt căsătoriţi. ANAF le cerea detalii tinerilor despre cine le-a cântat la nuntă, cine le-a asigurat florile, fotografiile sau unde au organizat nunta.

Dacă nu completau notificarea cu toate detaliile, atunci erau informaţi că riscă să primească amendă între 2.000 mii şi 5.000 mii de lei.

ANAF schimbă strategia şi a abandonat obiceiul. În schimb, va fi creat un Departament de risc pentru contribuabili în care va fi decis cine va fi controlat de inspectori.

''Acţiunile ANAF sunt orientate pe baza acţiunilor de risc. Analizele de risc pun în evidenă sumele care nu sunt declarate, iar odinea în care vom inteveni, indiferent de domeniul de activitate, îl prezintă riscul fiscal. Este importantă înfiinţarea unui Departament de analiză de risc. De fapt, acest departament este chei reformării administraţiei fiscale. Asta înseamnă că nu vor mai fi verificaţi decât contribuablii care prezintă risc fiscal ridicat pentru administraţia fiscala din România'', a declarat Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close