Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, întrebat de ce susține un torționar. Marin Iancu: „Lazăr mi-a amânat de patru ori eliberarea. Este un om lipsit de cultul umanității”

Klaus Iohannis, întrebat de ce susține un torționar. Marin Iancu: „Lazăr mi-a amânat de patru ori eliberarea. Este un om lipsit de cultul umanității”

Klaus Iohannis, întrebat de ce susține un torționar. Marin Iancu: „Lazăr mi-a amânat de patru ori eliberarea. Este un om lipsit de cultul umanității”
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Apr 2019   •   12:58

UPDATE S-au încheiat consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni. Foștii dețunuți politici de la Aiud, Marin iancu și Ioan Muntean i-au sugerat președintelui României o întrebare și anume, dacă la 30 de ani de la Revoluție persoane care pot fi catalogate drept torționari sau care au sprijinit torționarii, pot ocupa funcții de conducere, în special cea a procurorului general.

„Invitația președintelui României a fost cu privire la probleme justiției și nu strict la referendum, dânșii au considerat că în această perioadă de după 89 nu ar fi fost indicat de drepturile și libertățile cetățenești să se ocupe o persoană funcția de procuror, cși era cel care avea posibilitatea să elibereze deținuții de la Aiud. Domnul Muntean a fost respins de două ori și când a sesizat niște nereguli, dânsul a fost încarcerat într-un regim special pentru că a calomniat organele puterii de stat”, a subliniat deputatul Eugen Nicolicea.

Fostul deținut politic, Marin Iancu a declarat: „Am fost amânat de patru ori nejustificat. În legătură cu Lazăr eu nu am știut  cine e procuroul. Când am văzut la telefon că au prezentat cei de la Antena 3 lista cu deținuții politici, m-am uitat și eu, însă acest omc este lipsit de cultul umanității, neavând posibilitatea să putem sta de vorbă”.

----------------------------

Lovitură surprinzătoare dată de PSD, care a venit la consultările de la Cotroceni cu doi dintre deținuții politici de la Aiud.

Ioan Muntean și Marin Iancu, alături de deputatul Eugen Nicolicea, au format delegația Partidului Social Democrat.

"Să ştiţi că mă bucur că v-au trimis pe dumneavoastră. O să mai vorbim câteva minute după", a spus şeful statului în debutul întâlnirii cu delegaţia PSD.

Citește și: Reacția lui Klaus Iohannis la apariția delegației PSD

Cei doi au fost victime ale lui Augustin Lazăr în penitenciarul de la Aiud.

Citește și 100 de minute. O nouă victimă a lui Augustin Lazăr rupe tăcerea

Citește și O nouă victimă rupe tăcerea. Povestea eroului trimis de Augustin Lazăr la carceră

După PSD, şeful statului ar urma să aibă discuţii cu delegaţia ALDE, de la ora 12,00, însă reprezentanţii acestei formaţiuni au anunţat deja că nu vor participa la consultările de la Cotroceni. 

Joi, preşedintele Iohannis a avut consultări cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi cei ai grupului minorităţilor naţionale. 

La finalul consultărilor, Iohannis a declarat că toţi cei care au participat la aceste discuţii au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum. 

"Toţi au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum. (...) Toţi au fost de acord că oamenii trebuie încurajaţi să participe la referendum", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Citește și: Bogdan Chirieac, despre consultările de la Cotroceni: Dacă Iohannis nu face asta, pierde 100.000 de voturi

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close