Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care avionul s-a prăbuşit în lacul Colibiţa a fost filmat de pe mal: "Vai de capul meu!"

Momentul în care avionul s-a prăbuşit în lacul Colibiţa a fost filmat de pe mal: "Vai de capul meu!"

Momentul în care avionul s-a prăbuşit în lacul Colibiţa din Bistriţa-Năsăud a fost filmat de pe mal.

Momentul în care avionul s-a prăbuşit în lacul Colibiţa a fost filmat de pe mal: "Vai de capul meu!"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Aug 2022   •   11:35

Mai mulţi oameni se aflau, în această dimineaţă, pe malul lacului Colibiţa, atunci când un avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit în apă.

Unul dintre martori a filmat avionul şi a surprins chiar momentul în care acesta s-a prăbuşit.

Pe imagini se poate observa cum avionul zboară la joasă altitudine, iar la un moment dat pilotul pare că pierde controlul, iar aeronava se izbeşte violent de apă.

După impact, avionul s-a răsturnat.

Oamenii care au văzut cu ochii lor cum s-a prăbuşit avionul au fost şocaţi.

"Băi, eşti prost? Ai filmat? Vai de capul meu!", a fost reacţia unuia dintre martori.

"Din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, la locul indicat, au fost alocate 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, echipaj de pompieri cu barca și terapia intensiva mobila SMURD.  (Garda de Intervenție Prundu Bargaului și Detașamentul de Pompieri Bistrita)

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV. - elicopterul de la Punctul Aeromedical Târgu Mureș.

Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de interventie.

Pasagerul - cetățean german, in vârstă de 45 de ani a ieșit singur din aeronava constient și stabil, prezenta ușoare leziuni ce nu implica transportul la spital. A fost evaluat de către echipajele si refuză transportul la spital. 

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, in patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa ii declare decesul la locul solicitării", se arată într-un comunicat al ISU Bistriţa-Năsăud.

×
Parteneri
Opoziţia a eşuat | Guvernul Ciolacu scapă de moţiune
x close