Antena 3 CNN Actualitate Un avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit în Lacul Colibiţa | Pilotul a murit în urma impactului

Un avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit în Lacul Colibiţa | Pilotul a murit în urma impactului

Un avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit, în această dimineaţă, în Lacul Colibiţa.

de Alin Tarnovschi    |    28 Aug 2022   •   10:30

Avionul de mici dimensiuni avea la bord două persoane în momentul în care s-a prăbuşit în Lacul Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a primit un apel prin numărul unic de urgenţă 112 cu privire la avionul prăbuşit, iar la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de salvare, dar şi un elicopter SMURD.

Potrivit primelor informaţii, una dintre cele două victime este inconştientă. La bord se aflau pilotul şi un pasager, cetăţean german.

La epava avionului prăbuşit în Lacul Colibiţa au ajuns mai multe ambarcaţiuni care se aflau în acel moment pe lac.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Momentul în care avionul s-a prăbuşit în lacul Colibiţa a fost filmat de pe mal: "Vai de capul meu!"

Una dintre persoanele aflate în avionul ușor căzut este în stare de inconștiență. Este vorba de pilot, care are vârsta aproximativă de 65 de ani. Cealaltă persoană aflată la bord ar fi conștientă și primește îngrijiri, potrivit informațiilor primite de la fața locului.

Accidentul aviatic de pe lacul Colibiţa din Bistriţa-Năsăud vine la mai puţin de 24 de ore de la tragedia aviatică de la Letca Nouă din judeţul Giurgiu, acolo unde un avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit lângă un aerodrom.

Atât pilotul, care era şi directorul aerodromului de la Letca Nouă, cât şi pasagera, o tânără de 28 de ani care primise cadou de la iubitul ei un zbor cu avionul, au murit pe loc, după ce avionul s-a prăbuşit în pădure şi a luat foc.

"Din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, la locul indicat, au fost alocate 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, echipaj de pompieri cu barca și terapia intensiva mobila SMURD.  (Garda de Intervenție Prundu Bargaului și Detașamentul de Pompieri Bistrita)

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV. - elicopterul de la Punctul Aeromedical Târgu Mureș.

Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de interventie.

Pasagerul - cetățean german, in vârstă de 45 de ani a ieșit singur din aeronava constient și stabil, prezenta ușoare leziuni ce nu implica transportul la spital. A fost evaluat de către echipajele si refuză transportul la spital. 

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, in patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa ii declare decesul la locul solicitării", se arată într-un comunicat al ISU Bistriţa-Năsăud.

×
Subiecte în articol: avion prabusit Lacul Colibiţa
Parteneri
Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi
x close