Antena 3 CNN Actualitate Medicul Monica Pop: "Dacă e o mână criminală la Matei Balș? Sau dacă un pacient a aruncat o țigară pe gura de aerisire? Orice e posibil pe lumea asta”

Medicul Monica Pop: "Dacă e o mână criminală la Matei Balș? Sau dacă un pacient a aruncat o țigară pe gura de aerisire? Orice e posibil pe lumea asta”

Medicul oftalmolog, Monica Pop, a precizat, vineri, că în cazul inciendiului de la "Matei Balş”, unde au murit carbonizate cinci persoane, deocamdată se pot face doar speculaţii. Ea a mai afirmat că ştie din propria experienţă ca pacient și director de spital de 25 de ani, că sistemul medical din România funcționează "foarte bine”.

Medicul Monica Pop: "Dacă e o mână criminală la Matei Balș? Sau dacă un pacient a aruncat o țigară pe gura de aerisire? Orice e posibil pe lumea asta”
Sursa foto: Monica Pop/Facebook
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2021   •   16:45

Potrivit surselor Antena 3, incendiul din această dimineață de la Institutul "Matei Balș" ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon. De asemenea, o altă ipoteză este că totul ar fi putut porni de la un pacient care a fumat în interiorul spitalului sau de la o siguranță de la sistemul electric.

Medicul oftalmolog, Monica Pop, consideră că până nu se află cauza exactă a incendiului, deocamdată, se pot face doar speculaţii.

"Este un spital foarte modern, cu instalațiile foarte bune, nu știm nimic. Deocamdată nu știe nimeni de la ce a pornit (n.r.incendiul ). Am vorbit și cu Adrian Cercel.

Au zis că era o aerotermă, ba că nu era o aerotermă. Ba că era cald, ba că era frig. Atâta timp cât nu știm de unde a pornit (…) dacă e mână criminală, sau dacă vreun pacient a aruncat în gura de aerisire o țigară? Este posibil orice. Nu este imposibil nimic în lumea asta.

Facem doar speculații la acest moment. Au zis că era o aerotermă, ba că nu era o aerotermă. Ba că era cald, ba că era frig”, a precizat Monica Pop pentru gândul.ro

Monica Pop: Sistemul medical din România funcționează „foarte bine”

"Sistemul merge foarte bine, eu știu, pentru că am fost și pacient și director de spital de 25 de ani, și nu este adevărat nimic din ce se scrie, când se denigrează sistemul de sănătate”, a mai precizat Monica Pop.

Informații noi despre incendiul de la Balș. Persoanele carbonizate au fost identificate

Cinci oameni au murit până acum în incendiul de la Matei Balş. Unul dintre cadavre a fost descoperit de pompieri după ce aceştia au intrat în unul dintre saloanele cuprinse de flăcări. În ce priveşte posibilele cauze ale tragediei, în acest moment sunt două ipoteze. ''La ora 19 este foarte posibil să fie un protest aici la Institutul Matei Balș'', a anunţat Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

''În aceste clipe sunt ridicate trupurile neînsuflețite, persoanele decedate carbonizate. E chestiune de minute până când medicii de la Institutul de Medicină Legală, vor ieși de aici de la Spitalul Matei Balș, vor duce trupurie neînsuflețite la Institutul de Medicină Legală pentru autopsie.

Potrivit ultimelor informații, persoanele carbonizate au fost indentificate. Este vorba despre trei bărbați și două femei.

Potrivit unuia dintre brancardierii audiați, focul a pornit de la o priză unde erau puse la încărcat mai multe dispozitive electronice.

 

 

 

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close