Antena 3 CNN Actualitate Monica Pop, despre situaţia scandaloasă de la Spitalul Foişor: "Întotdeauna, domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte transplanturile de toate felurile"

Monica Pop, despre situaţia scandaloasă de la Spitalul Foişor: "Întotdeauna, domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte transplanturile de toate felurile"

Monica Pop a vorbit miercuri, în exclusivitate la Antena 3 despre situaţia îngrijorătoare de la Spitalul Foişor din Capitală care a fost transformat de autorități în spital COVID. În momentul de faţă, 57 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare pentru transplant de ţesuturi.

Monica Pop, despre situaţia scandaloasă de la Spitalul Foişor: "Întotdeauna, domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte transplanturile de toate felurile"
de Carmina Pricopie    |    Iulia Gorgorin    |    05 Mai 2021   •   22:17

A trecut o lună de la evacuarea scandaloasă de la Spitalul Foişor, unitatea medicală fiind tranformată în spital COVID.

Transferul pacienților a fost făcut în toiul nopții, oamenii fiind transportaţi în spitale din București sau din țară.

Pacientă evacuată din Spitalul Foişor: ''Aţi fost nişte criminali!"

"M-a sunat Voiculescu. Cum mă simt? Cum să mă simt? Ați fost niște criminali", spunea luna trecută, Ecaterina Vasile, una dintre pacientele evacuate din Spitalul Foişor.

Deşi autorităţile spuneau că niciun pacient nu va fi afectat de această decizie şi nicio operaţie nu va amânată, iată că situaţia este cu totul alta.

Spitalul Clinic de Ortopedie şi Traumatologie Foișor este un spital cheie pentru transplantul de ţesut şi de os. 

Documentele care devăluie minciuna

Adevărul este scris negru pe alb, în documentele oficiale obţinute de Carmina Pricopie, şeful departamentului de investigaţii de la Antena 3. 

Spitalul Foişor: 831 de pacienţi au intervenţiile anulate

''În primul rând, săptămâna trecută, am aflat chiar printr-un document oficial furnizat de către Spitalul Foişor, că 37 de intervenţii chirurgicale au fost anulate. Vorbim despre pacienţii care erau internaţi la momentul respectiv în Spitalul Foişor şi au fost trimişi acasă după tot protocolul preoperator. Mai mult decât atât, tot cei de la Foişor ne-au comunicat că 831 de pacienţi care se afau pe listele de aşteptare ale medicilor, au intervenţiile chirurgicale anulate, nu amânate", a spus Carmina Pricopie.

Sptalul Foişor: 17 pacienţi COVID la ATI

Vorbim despre un spital imens cu aparatură de ultimă generaţie, despre un spital care are în acest moment 28 de paturi ATI, iar săptămâna trecută erau ocupate doar 17. Deci ni s-a spus la momentul respectiv, că este atât de aglomerat sistemul de sănătate pe ceea ce înseamnă îngrijirea pe Terapie Intensivă, încât a fost nevoie să se elibereze acest spital. Săptămâna trecută am aflat, că nici măcar cele 28 de paturi câte are spitalul, nu sunt ocupate la capacitate maximă. Mai mult decât atât, am aflat tot săptămâna trecută că, din totalul de paturi - 217 - erau goale săptămâna trecută.

Sunt oamenii pe care i-am văzut mai devreme în imagini, care au plecat acasă operaţi cu drenul în intervenţia chirurgicală. Sunt oameni care nu au mai putut fi operaţi şi în acest moment, un întreg spitalul stă aproape gol, cu cadre medicale. Sunt cadre medicale specializate care îngrijesc pacienţi COVID, în condiţiile în care, în acest moment nu ştim care este realitatea pe paturile ATI, pentru că de două luni de zile aşteptăm un răspuns de la Ministerul Sănătăţii, să ni se comunice oficial câte paturi ATI au fost la începutul pandemiei şi câte paturi ATI avem acum. Vorbim despre paturile ATI în total, dar şi paturile ATI pe ceea ce înseamnă pacienţi infectaţi cu COVID", a adăugat Carmina Pricopie.

57 de pacienţi, pe lista de aşteptare pentru transplant de ţesuturi

"În ţara noastră sunt 11 unităţi medicale de stat care fac acest lucru, însă cea mai importantă dintre ele este Spitalul Foişor care are în istorie foarte multe transplanturi de acest gen, iar astăzi, am aflat de la Agenţia Naţională de Transplant, că în acest moment, pe lista de aşteptare pentru transplant ţesuturi a spitalului clinic Foişor se află 57 de pacienţi", a dezvăluit Carmina Pricopie. 

Carmina Pricopie: "Spitalul Foişor are cei mai mulți pacienți în așteptare"

"Este foarte importantă această captură, pentru că aici sunt toate unitățile medicale specializate și acreditate pe acest tip de transplant, iar Spitalul Foișor este spitalul care a făcut acest tip de intervenție. Are cele mai multe intervenții de acest tip și paradoxal, are cei mai mulți pacienți în așteptare. Sunt și alte spitale cu pacienți în așteptare pe acest tip de transplant, dar Spitalul Foișor are 57 cei mai mulți pacienți în așteptare'', a precizat Carmina Pricopie. 

Monica Pop a vorbit despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 şi l-a criticat pe Vlad Voiculescu pentru criza generată.

"Întotdeauna, domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte tranplanturile de toate felurile"

"E foarte clar şi întotdeauna, domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte transplanturile, de toate felurile. Absolut de toate. De noi încă nu s-a atins, dar este singurul spital care face transplant de cornee în momentul de faţă. E foarte clar că există un plan pe care el l-a pus la punct, aşa cum a ştiut (...) Este foarte clar că Foişorul face parte din acest plan. Nu am înţeles atitudinea acestui om, de niciun fel, pentru că a mers din gafă în gafă, din lucru rău în lucru rău. Nu înţeleg pentru care motiv. El este duşmanul sistemului de sănătate. El ar fi trebuit să fie aliatul medicilor", a spus Monica Pop, în exclusivitate la Antena 3.

Transformarea Spitalului Foişor în spital Covid-19 a fost soluţia identificată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi avizată de Ministerul Sănătăţii.

Modul în care s-a desfășurat evacuarea pacienților a stârnit nenumărate critici.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close