Antena 3 CNN Actualitate Şoferul a făcut infarct înainte de accident! S-a aflat motivul cumplitului accident de autocar din Maramureș

Şoferul a făcut infarct înainte de accident! S-a aflat motivul cumplitului accident de autocar din Maramureș

Avem informaţii noi despre accidentul din Maramureş, în care a fost implicat un autocar cu 52 de turişti polonezi. Şoferul ar fi suferit un infarct în timp ce se afla la volan, iar autocarul scăpat de sub control a intrat în zidul unei case. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţii.

Şoferul a făcut infarct înainte de accident! S-a aflat motivul cumplitului accident de autocar din Maramureș
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    06 Iul 2022   •   08:45

Şapte dintre pasageri au fost grav răniţi. Salvatorii au încercat să îl resusciteze pe şofer, însă în zadar.

44 de metri de gard de beton a spulberat autocarul plin cu turişti, înainte să lovească zidul pensiunii din comuna Moisei.

Impactul a fost cumplit. Un sfert din autocar a fost spulberat pe loc, povesteşte proprietarul casei.

”Șoferul a făcut infarct. nici nu a frânat, nimic. Era mort deja, dinainte.

Copiii erau sus. saracii, bine ca nu ne-a omorat. N-am ce face, a spart tot aici”, a povestit proprietarul casei.

Imediat localnicii au sărit în ajutorul răniţilor. Au încercat să îi scoată pe geamurile autocarului distrus.

15 copii se aflau printre pasageri.

”Am luat o scândură de jos şi am dat în geam şi am spart geamul şi am făcut scară şi au putut coborî doamnele”, povestește un martor.

Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie.

10 echipaje SMURD și ale serviciilor de ambulanță din două județe, elicopterul SMURD, echipaje de descarcerare dar și două autospeciale de transport victime multiple au sosit la fața locului.

”A presupus alertarea tuturor echipajelor medicale din zona 2 Maramureș, adică dincolo de Pasul Gutâi. Între timp au fost alertate și județele limitrofe, mai exact Bistrița Năsăud, de unde s-au deplasat forțe de intervenție spre locul accidentului.

Mai sunt încă 7 persoane care sunt tratate în acest moment în spitalele din Borșa și Vișeu, iar ceilalți 43 de pasageri implicați în accident sunt în curtea unei pensiuni, peste drum de acest loc, și așteaptă să fie cazați, respectiv să-și poată continua drumul după ce vor primi un autocar de schimb”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, Cornel Băbuț.

”La Borșa doar o persoană e mai grav, cu fractură de bazin. Pe restul o să îi externeze. Le-am spus să mă sune când îi externează să le trimit mașină. Să fie toți împreună.

Pe restul din autocare i-am cazat la pensiune. Le-am oferit apă, mâncare nu au vrut. Poate mai pe seară. Îi mai cazăm la două sau trei pensiuni, e grupul destul de mare”, a spus și primarul din comuna Moisei, Grigore Tomoioagă.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă și continuă cercetările pentru a stabili cauza accidentului.

Un autocar care circula pe o șosea din Maramureș a intrat în gardul unei case. Sunt mai multe victime. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie!

Un autocar care circula pe o șosea din județul Maramureș a intrat în gardul unei case. Mai multe persoane sunt rănite.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. În autocar se află turiști polonezi, anunță ISU.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că marți, pe DN 18, în zona localității Moisei din județul Maramureș, șoferul unui autocar a pierdut controlul volanului și a intrat în gardul unei case.

În urma impactului mai multe persoane acuză dureri, fiind investigate medical la fața locului.

×
Subiecte în articol: autocar Maramureș
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close