Antena 3 CNN Actualitate Muncitorii de la Petromidia acuză nereguli grave la companie

Muncitorii de la Petromidia acuză nereguli grave la companie

Mai mulţi angajaţi de la Rafinăria Petromidia acuză lipsa reviziilor şi a modernizării rafinăriei, după ce trei colegi au murit în urma exploziei de la începutul lunii. 

Muncitorii de la Petromidia acuză nereguli grave la companie
de Georgiana Adam    |    20 Iul 2021   •   10:57

Oamenii îşi acuză şefii că, deşi cunosc problemele, nu iau nicio măsură, ceea ce este foarte grav, pentru că un nou accident se poate întâmpla oricând.

Mai mulți angajați și foști angajați ai Petromidia au declarat că există probleme punctuale acute în anumite secții ale rafinăriei, dar că, deși acestea sunt cunoscute la nivelul superiorilor, nu se iau măsuri pentru îndreptarea lor. 

Mai mulţi angajaţi acuză lipsa reviziilor şi a modernizării rafinăriei

Angajații mai susțin că reviziile nu se fac "în mod serios", dar și că modernizarea propriu-zisă constă, de fapt, în schimbarea unor piese, instalațiile fiind vechi, aceleași de la momentul înființării companiei.

De asemenea, mai spun oamenii, atunci când ei vorbesc de anumite probleme la firmă, şefii le-ar spun să se descurce sau să fie mai atenţi.

Trei bărbați, de 32, 50 și 53 de ani au murit în urma exploziei din 2 iulie, de la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România și una din cele mai mari din sud-estul Europei, operată de grupul Rompetrol, unde se prelucrează majoritar țiței.

Rompetrol este controlat majoritar (54,63% - direct şi indirect) de KMG International, grup deţinut de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan şi de către statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%). 

Amendă de 50.000 de lei pentru Rafinăria Petromidia, după explozie

Rafinăria Petromidia a fost amendată cu 50.000 de lei, în urma exploziei din 2 iulie, când trei oameni au murit.

În urma deflagraţiei de atunci, un om a murit pe loc şi alţi doi în spital, în Germania.

În data de 15.07.2021, s-a finalizat acțiunea de verificare a respectării prevederilor legale din punct de vedere al mediului de către titularul de activitate, comisarii GNM – CJ Constanța constatând că nu au fost nerespectate prevederile art. 5, alin. (1), lit.a din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase, fapt pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 50.000 lei", se arată în comunicatul transmis, luni, de Garda de Mediu.

×
Subiecte în articol: Petromidia nereguli revizie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close