Antena 3 CNN Actualitate România se închide, bucată cu bucată! Un alt municipiu intră în carantină de la miezul nopţii

România se închide, bucată cu bucată! Un alt municipiu intră în carantină de la miezul nopţii

Municipiul Alba-Iulia şi alte patru orașe din județ și o comună intră în carantină totală. Decizia carantinării a fost luată după ce indicele de infectare a depăşit 10 cazuri la mia de locuitori. Începând de la miezul nopţii, autorităţile vor institui filtre la intrările din localităţi, iar oamenii vor ieşi din casă doar cu declaraţie pe propria răspundere.

România se închide, bucată cu bucată! Un alt municipiu intră în carantină de la miezul nopţii
de Iulia Gorgorin    |    16 Noi 2020   •   22:30

În Alba-Iulia, rata de incidenţă a sărit de 10 cazuri de COVID la mia de locuitori. Din acest motiv, municipiul intră în carantină în această noapte iar lockdown-ul aduce o serie de restricţii pentru locuitori.

Aşadar, oamenii vor putea ieşi din case doar cu declaraţie pe proprie răspundere. De asemenea, persoanele trecute de 65 de ani vor putea merge la cumpărături doar în intervalul 10 şi 13, iar toate magazinele se vor închide la ora 20:00.

Oamenii critică autorităţile locale pentru modul în care au gestionat pandemia, şi spun că măsura carantinării trebuia luată mai devreme, înainte ca numărul de noi infectări să explodeze.

Alba-Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi comuna Ciugud vor intra în carantină în această noapte

Dacă anul trecut, în aceeşi perioadă în oraşul Alba-Iulia era forfotă, se făceau pregătiri pentru manifestările de Ziua Naţională, acum oraşul se închide din cauza pandemiei, iar terasele şi ştrăzile sunt aproape pustii. 

Sebeş este al doilea oraş din judeţul Alba care intră în carantină. Localnicii spun că e bine că se carantinează oraşul, în condiţiile în care rata infectării a ajuns la 8,44 la mia de locuitori. 

Şi comua Ciugud intră în lockdown, după ce rata de infectare a ajuns la 6,7 la mia de locuitori.

Secretarul de stat Raed Arafat s-a aflat, vineri, la Alba Iulia, după ce a vizitat, în cursul zilei, municipiul Sibiu, care a fost plasat în carantină. Potrivit lui Arafat, situaţia din Alba Iulia este asemănătoare cu cea din Sibiu.

×
Subiecte în articol: carantină coronavirus
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close