Antena 3 CNN Actualitate MApN anunţă schimbarea comenzii Grupului de luptă al NATO în România

MApN anunţă schimbarea comenzii Grupului de luptă al NATO în România

Ceremonia de schimbare a comenzii Grupului de luptă al NATO (BGFP) dislocat în România a avut loc, vineri, în Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica", din Cincu, judeţul Braşov.

MApN anunţă schimbarea comenzii Grupului de luptă al NATO în România
Sursa foto: armed.mapn.ro
de Silvia Preda    |    10 Mar 2023   •   22:29

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Iulian Berdilă, şi a comandantului Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), general-maior Dorin Toma.

Colonelul Laurent Luisetti a preluat comanda Grupului de luptă al NATO în România de la colonelul Alexandre de Feligonde, precizează MApN într-un comunicat.

Citiţi şi: Război în Ucraina, ziua 380. Washingtonul acuză oficial Moscova că încearcă să organizeze o insurecție în Republica Moldova
 

"Antrenamentele în comun cu aliații, coordonate și conduse de Grupul de Luptă, cu Franța ca națiune cadru, au contribuit la creșterea capacității de reacție. Grupul de Luptă EAGLE 3 și-a asumat organizarea și participarea la EAGLE ROYAL 23, un exercițiu multinațional cu trageri de luptă, care a testat și perfecționat interoperabilitatea sistemelor de artilerie.

Sunt ferm convins că Grupul de Luptă EAGLE 4 va continua seria activităților de succes și suntem nerăbdători să lucrăm alături de dumneavoastră pe parcursul lunilor viitoare", a spus comandantul HQ MND-SE.

Grupul de luptă al NATO din România s-a constituit, începând cu luna mai a anului 2022, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO dislocate în țara noastră.

×
Subiecte în articol: MApN NATO grup de luptă
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close