Antena 3 CNN Actualitate Reacţia NATO după noile fragmente de dronă găsite în Tulcea

Reacţia NATO după noile fragmente de dronă găsite în Tulcea

NATO a fost informată de România cu privire la identificarea, pentru a treia oară, a unor fragmente de dronă similară celor folosite de armata rusă.

Reacţia NATO după noile fragmente de dronă găsite în Tulcea
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   21:08

Oficialii NATO au anunțat că monitorizează, alături de autoritățile române, situația.

Ambasadorul României a informat miercuri, în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului Nord-Atlantic, despre continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României. El i-a informat pe Aliați că au fost identificate, pentru a treia oară, pe teritoriul României fragmente de drone similare celor folosite de Rusia.

"Autoritățile române rămân în alertă și desfășoară o anchetă completă. NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat.

NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul General a vorbit cu președintele Iohannis în weekend și continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române", a transmis purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

Citeşte şi: Reacția MAE după găsirea resturilor unei a treia drone în județul Tulcea: șeful misiunii diplomatice a Rusiei, convocat de urgență

Fragmentele găsite miercuri la Nufăru, în județul Tulcea, sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, potrivit primelor date ale Ministerului Apărării Naționale.

×
Subiecte în articol: NATO drone Tulcea fragmente de dronă
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close