Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Reacția MAE după găsirea resturilor unei a treia drone în județul Tulcea: șeful misiunii diplomatice a Rusiei, convocat de urgență

Reacția MAE după găsirea resturilor unei a treia drone în județul Tulcea: șeful misiunii diplomatice a Rusiei, convocat de urgență

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat în cursul acestei seri că îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse, în urma identificării de noi fragmente de dronă în județul Tulcea.

Reacția MAE după găsirea resturilor unei a treia drone în județul Tulcea: șeful misiunii diplomatice a Rusiei, convocat de urgență
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   18:35

Comunicatul ministerului acuză, din nou, violarea spațiului aerian al României.

"Pe fondul identificării în cursul zilei de 13 septembrie 2023 de noi fragmente de dronă similară cu cele folosite de armata rusă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri, în județul Tulcea, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm față de violarea, din nou, a spațiului aerian al României", se arată documentul citat.

Ministerul cere încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene și a denunță  "escaladarea iresponsabilă", de către Federația Rusă, a situației de securitate la frontiera dintre România și Ucraina.

Citește și: A treia dronă găsită în România a căzut lângă o unitate militară, acolo unde funcționează un depozit de combustibil pentru armata română

MAE solicită, totodată, respectarea normelor de drept internațional, inclusiv a inviolabilității spațiului aerian al României.

Ministerul reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri ilegale, care încalcă normele de drept internațional și sunt considerate crime de război.

"Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse", se precizează în document., se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: MAE Rusia drona Tulcea
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close