Antena 3 Actualitate Neamţ. Un fals călugăr a recunoscut că a violat un băiat de şapte ani

Neamţ. Un fals călugăr a recunoscut că a violat un băiat de şapte ani

19 Mar 2011   •   15:21
Neamţ. Un fals călugăr a recunoscut că a violat un băiat de şapte ani
Sursa foto: Foto: Agerpres

Oroare într-o localitate din judeţul Neamţ. Un fost călugăr a violat un băiat de doar şapte ani. Micuţul, împreună cu un frate mai mare, îi fuseseră daţi în grijă de mamă care voia să-i scoată de sub influenţa tatălui alcoolic.

 
Mamei băieţilor nu-i vine să credă că, tocmai cel care i-a propovăduit cuvântul Domnului, şi-a bătut joc de copilul ei. Ea îl ştia om bun. Nu putea fi altfel. Purta haină de călugăr, iar casa, aşa sărăcăcioasă cum era, era acoperită de chipul Mântuitorului şi al sfinţilor. Şi-a dat copiii, un băiat de sapte ani si unul de nouă, în clipe de deznădejde. Era internată în spital, iar bărbatul, cam beţiv, nu putea vedea de toţi cei şapte copii ai lor. 
 
Aproape un an nu a ştiut nimeni care este faţa adevărată a presupusului călugăr. Omul fusese dat afară de la Mânăstirea Bistriţa după 16 ani pentru purtări neortodoxe. Ajuns în satul natal, a păstrat haina bisericească şi şi-a transformat casa în loc de închinăciune. A crescut mult în ochii localnicilor mai ales după ce a luat în grijă cei doi copii. 
 
Profitând de încrederea celor din jur şi de faptul că micuţii şi familia lor se simţeau îndatoraţi pentru ajutor a abuzat de mezin. Se pare că abuzul a durat mai bine de doi ani. Copiii nu au spus nimic de teamă. Tatăl a aflat de drama micuţilor la cârciumă de la un consătean care şi-a dat drumul la gură la beţie. Îngrozit a luat copiii şi i-a dus imediat la poliţie. 
 
Agresorul a recunoscut totul. A povestit în amănunt cum a profitat de copil. 
 
Poliţiştii nu se vor opri însă aici. Ei încearcă acum să afle dacă falsul călugăr a profitat şi de celălalt băiat luat în grijă. Pe altă parte, anchetatorii au cerut şi o anchetă socială la domiciliul copiilor, pentru a se stabili dacă aceştia mai pot rămâne în grija părinţilor sau vor fi daţi în grija statului. 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close