Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru: Plajele și restaurantele ar putea fi redeschise din 15 iunie

Nelu Tătaru: Plajele și restaurantele ar putea fi redeschise din 15 iunie

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că plajele s-ar putea deschide din 15 iunie, dacă rezultatele epidemiologice vor fi bune. Tot atunci ar putea fi redeschise și restaurantele.

Nelu Tătaru: Plajele și restaurantele ar putea fi redeschise din 15 iunie
Sursa foto: Antena 3
18 Mai 2020   •   23:36

„Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale - sportul individual, îngrijiri persoanale, stomatologia - acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin. Se întâmplă ceva, se închide acea unitate, se dezinfectează, se vede unde s-a greșit, dar a deschide terase, locuri unde ai aglomerări umane, a deschide stadioane, manifestări în aer liber, concerte, este un pas intermediar spre acest lucru”, a declarat ministrul Tătaru, la Digi 24.

„Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele”, a spus ministrul.

Ministrul Sănătății a reiterat că am putea reveni la măsurile mai restrictive din starea de urgență, dacă numărul de cazuri va crește în următoarele 14 zile.

 „Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite pe care le vom păstra și atunci... Este o vară de încercare”, a mai spus Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: restaurante plaje
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close