Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru nu exclude să bage spitalele private în circuit COVID. "Suntem pe un câmp de luptă"

Nelu Tătaru nu exclude să bage spitalele private în circuit COVID. "Suntem pe un câmp de luptă"

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu exclude ipoteza ca spitalele private de la noi să se ocupe de tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, la nevoie, în măsura în care situaţia o va impune.

Nelu Tătaru nu exclude să bage spitalele private în circuit COVID. "Suntem pe un câmp de luptă"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    29 Oct 2020   •   11:55

Oficialul a făcut declaraţia joi, la Constanţa, atunci când a fost întrebat dacă vor intra şi spitalele private în lupta anti-COVID.

"Avem 3-4 săptămâni grele, încercăm să limităm numărul infecţiilor şi să ajungem la un platou. În contextul în care vedem numărul de cazuri din Europa crescând de la o zi la alta, vedem lock-downuri, haideţi să participăm, cu toţii, la scăderea numărului de cazuri (...).

În măsura în care nu vom avea un necesar de paturi, vor intra şi spitalele private", a răspuns ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Tătaru: Nu avem în discuție un lock-down de sărbători

"Suntem pe un câmp de luptă. Noi gestionăm partea de spital. În prespital se face transmiterea. Suntem de opt luni pe acest front şi suntem aceiaşi", a continuat Nelu Tătaru. 

Ministrul Sănătății a precizat că în prezent sunt 1.200 de locuri la Terapie Intensivă, dintre care peste 800 sunt ocupate. Până la finalul lunii octombrie, demnitarul crede că vor exista încă 200 de paturi.

Totodată, ministrul Sănătăţii a mai spus că autoritățile nu au în discuție un lockdown la noi în perioada sărbătorilor de iarnă. "Nu avem în discuție acest lucru. La fiecare unitate locală se aplică restricțiile, când e cazul", a precizat Tătaru.

Nelu Tătaru nu exclude să bage spitalele private în lupta cu COVID

Condiţiile în care românii din străinătate se pot întoarce în ţară de sărbători

Dacă românii din străinătate vor să se întoarcă în ţară pentru trei zile, este suficient un test COVID negativ realizat nu cu mai mult de 48 de ore în urmă, dar dacă vin pentru o perioadă mai lungă, ei vor trebui să stea în carantină, a spus oficialul.

"După cum ştiţi, sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră, iar condiţiile sunt aceleaşi: în măsura în care vin în ţară pentru trei zile, vin cu un test negativ (COVID), nu mai mult de 48 de ore.

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca în a opta zi să facă acel test şi dacă este negativ, în a 10-a zi să iasă din carantină", a explicat Tătaru.

Un nou record negru în România

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat un nou record negativ. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat, miercuri, că avem 5.343 de cazuri noi de COVID şi 107 decese.

Până miercuri, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 6.681 de oameni au murit din cauza COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru spitale private coronavirus
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close