Antena 3 CNN Actualitate Nevaccinaţii nu au voie la restaurant, nunţi sau spectacole

Nevaccinaţii nu au voie la restaurant, nunţi sau spectacole

Doar persoanele vaccinate sau cele vindecate de COVID au voie la restaurant, nunți, botezuri sau cinematograf, după ce Guvernul a adoptat, sâmbătă, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Nevaccinaţii nu au voie la restaurant, nunţi sau spectacole
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    02 Oct 2021   •   14:12

Astfel, în localitățile în care incidența depășește 6 la mia de locuitori, sunt permise nunţile și botezurile doar persoanelor vaccinate sau celor vindecate de COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.

În restaurante, baruri, cinematografe și instituţii de spectacole se permite accesul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măștii de protecție, între orele 5.00 - 24.00.

În ce privește activitățile sportive în aer liber, pot participa cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

H O T Ă R Â R E pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție.

Spectacolele de tip drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii ai aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la patru persoane, vaccinate sau trecute prin boală.

Magazinele și mall-urile se închid la ora 22.00.

De asemenea, spune Arafat, în zonele carantinate, persoanele vaccinate pot ieși din casă și în perioadele de interdicție.

Practic, au fost scoase testele rapide și cele PCR. 

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că persoanele testate pot să se infecteze și pot ajunge la Terapie intensivă.

Raed Arafat anunţă noi restricţii, după recordul absolut de infectări înregistrat astăzi

Noi restricţii au fost aprobate, sâmbătă, în forma trimisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

E vorba de restricţii mai dure pentru persoanele nevaccinate. Acestea nu vor mai putea ieşi pe stradă pe timpul nopţii şi nici nu vor mai avea acces în baruri, restaurante, cafenele.

De asemenea, în localităţile unde rata de infectare este de peste şase la mie, masca de protecţie se va purta pe stradă.

Bilanț COVID-19 din 2 octombrie 2021, în România. Record absolut de infectări de la începutul pandemiei

Bilanț COVID-19 din 2 octombrie 2021, în România. Cel mai mare număr de cazuri noi COVID-19 din pandemie este anunțat sâmbătă, pentru ultimele 24 de ore. Numărul noilor contaminări depășește 12.500.

Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.257.145 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.945 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 37.394 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit.

Incidență record în București: S-a depășit rata de 8 la mie

Rata de infectare cu coronavirus a crescut la București și depășește, astăzi, 8 la mie. 

Mai exact, incidența în Capitală a ajuns la 8,28.

Vineri, CMBSU a decis noi restricții, după ce rata de incidență a ajuns la 7,68 de cazuri la mia de locuitori.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: nevaccinaţi nunti botezuri COVID-19
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close