Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, în ședință cu miniștrii și secretarii de stat: "Am discutat despre stadiul proiectelor mari de infrastructură şi despre Rabla Local, program care a demarat luni"

Nicolae Ciucă, în ședință cu miniștrii și secretarii de stat: "Am discutat despre stadiul proiectelor mari de infrastructură şi despre Rabla Local, program care a demarat luni"

Într-o ședință de luni, cu miniștrii și secretarii de stat liberali, Nicolae Ciuca a discutat stadiul mai multor proiecte importante de infrastructură din România.

Nicolae Ciucă, în ședință cu miniștrii și secretarii de stat: "Am discutat despre stadiul proiectelor mari de infrastructură şi despre Rabla Local, program care a demarat luni"
Sursa foto: Facebook I Nicolae Ciucă
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   19:17

Printre acestea, s-au dezbătut etapele în care se află proiectul de extindere a drumului expres Craiova-Pitești, proiectarea autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni și evoluția șantierelor de pe traseele A0 și A7.

În ceea ce privește proiectele deja aflate în diferite faze de construcție sau studiu de fezabilitate, au fost prezentate și alte inițiative de infrastructură rutieră și feroviară, pentru care se va demara procesul de atragere de fonduri europene.

De asemenea, în aceeași zi a fost lansat programul "Rabla Local", o variantă a proiectelor de mediu "Rabla Clasic" și "Rabla Plus".

"Acest nou program are, până la această oră, peste 11 mii de înscrieri. Noutatea programului ”Rabla Local” este posibilitatea încasării unei compensații de 3000 lei pentru casarea unui autoturism mai vechi de 15 ani (cu o clasă de poluare de cel mult Euro 3), dar fără obligativitatea achiziției unui autovehicul nou.

Citește și: Nicolae Ciucă: "Statul trebuie să fie primul care dă dovadă că este gata să se eficientizeze pentru a asigura dezvoltarea României"

Acest program este doar unul dintre instrumentele prevăzute în PNRR, pentru eliminarea până în 2026 a peste 250.000 de mașini vechi de peste 15 ani", a scirs Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

În ședința de astăzi cu miniștrii și secretarii de stat, am discutat stadiul proiectelor mari de infrastructură. Au fost...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Luni, 31 iulie 2023

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close