Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan, despre accesul în cartierul Greenfield: "Romsilva vrea să scape de pădure"

Nicușor Dan, despre accesul în cartierul Greenfield: "Romsilva vrea să scape de pădure"

Nicușor Dan a declarat, în cadrul ședinței CGMB, că Direcția Silvică Ilfov nu susține propunerea amenajării unui drum provizoriu prin Pădurea Băneasa, care să faciliteze accesul în cartierul Greenfield, și ar dori, de fapt, să "scape de pădure".

Nicușor Dan, despre accesul în cartierul Greenfield: "Romsilva vrea să scape de pădure"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2023   •   23:16

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a criticat dur decizia reprezentanților Romsilva, privind închiderea accesului pentru mașini pe drumul forestier Vadul Moldovei.

"Spre completa mea stupoare, Romsilva vrea să scape de pădure. Nu cred că e posibil aşa ceva.

Romsilva, instituţia care prin lege trebuie să apere pădurea, azi dimineaţă nu ştia cum să scape de terenul acela.

Noi insistam să se facă un drum provizoriu, adică acel drum care există - 300 de metri de piatră, restul asfaltat - să rămână aşa cum este, doi - trei ani, prin decizia pe care noi să o luăm împreună, iar în timpul acesta dezvoltatorul să avanseze cu proiectele, să rezolve cele trei ieşiri din cartier.

Şi Romsilva zicea: "Nu, nu, luaţi-l voi cu totul, asfaltaţi-l. Veniţi cu un proiect de investiţie care să justifice intervenţia şi numai aşa putem să vi-l dăm", a spus Nicușor Dan.

Citește și: Protest în fața primăriei conduse de Clotilde Armand, după ce Romsilva a blocat un drum din Pădurea Băneasa

Consilierul general Aurelian Bădulescu (PSD) a pledat pentru trecerea drumului forestier din pădurea Băneasa în domeniul public, menţionând că această chestiune ar putea fi rezolvată în câteva zile.

De asemenea, Marius Pavel (PSD) a propus revocarea mandatului acordat Primăriei Sectorului 1, astfel încât Primăria Capitalei să plătească taxa de 80.000 de lei, în vederea scoaterii drumului din fondul forestier.

"Noi avem posibilitatea ca, într-o săptămână, să închidem această problemă, indiferent dacă plăteşte Primăria Sectorului 1 cei 80.000 de lei.

De ce? Pentru că noi le revocăm mandatul pe care l-am dat anterior şi pe care ei nu l-au dus la capăt şi plătim noi 80.000 de lei.

Este foarte, foarte simplu. Trei hârtii sunt. Acela a fost întotdeauna un drum public. Aceea nu e o rezervaţie", a declarat Marius Pavel.

Locuitorii cartierului se simt izolați de Capitală

Cătălin Diaconescu, reprezentant al comunităţii Greenfield, a luat cuvântul în cadrul şedinţei CGMB, menţionând că mai mulţi locatari au organizat, marţi, un protest la Primăria Capitalei, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din zonă.

De asemenea, reprezentantul comunității a precizat că locuitorii cartierului se simt izolați de orașul din care fac parte, iar copiii se trezesc foarte devreme pentru a ajunge la școală.

"Ne dorim în egală măsură să avem mai multe căi de acces, aşa cum foarte mulţi bucureşteni ne sugerează.

Dezvoltatorul ar trebui să aibă grijă să facă alte căi de acces. Sigur, le dorim şi pe acelea şi rugăm autoritatea locală să se asigure că acele căi vor fi aprobate şi noi ne vom asigura că dezvoltatorul le va executa.

Dar, până atunci, avem nevoie să accesăm oraşul din care facem parte", a spus Cătălin Diaconescu, potrivit agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Greenfield drum forestier
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close